Airbus udvostručio dobit u polugodištu

Autor: Poslovni dnevnik , 31. srpanj 2019. u 21:59
Izvršni direktor Guillaume Faury/REUTERS

Porast proizvodnje.

Europski zrakoplovni div Airbus u srijedu je izvijestio da mu se dobit više nego udvostručila u prvom polugodištu, što uglavnom pripisuje povećanoj proizvodnji modela A320.

Neto dobit u prvom polugodištu 2019. dosegla je 1,2 milijarde eura, u usporedbi s 496 milijuna eura u istom razdoblju lani.

"Polugodišnji financijski rezultati uglavnom odražavaju porast proizvodnje zrakoplova modela A320 i prijelaza na učinkovitiju NEO verziju, kao i daljnji napredak u financijskoj izvedbi zrakoplova A350.

I dalje bilježimo dobru potražnju za našim konkurentnim proizvodnim portfeljem, uključujući novi A321XLR, što je pokazalo i snažno odobravanje tržišta na lipanjskom zrakoplovnom sajmu Le Bourget", kazao je direktor Guillaume Faury.

Međutim, rekao je da je druga polovina godina "u pogledu isporuka, a posebno slobodnog novčanog toka, i dalje izazovna".

Skupina je isporučila ukupno 389 komercijalnih zrakoplova tijekom prvih šest mjeseci ove godine, u usporedbi s prošlogodišnjih 303. Cilj je doseći između 880 i 890 isporuka tijekom cijele 2019. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close