Ahmadinejad na udaru vjerskih vođa jer je dirao Chavezovu majku

Autor: Agencija VLM , 12. ožujak 2013. u 10:29
Epa

Religijski konzervativci u Iranu ističu da je Ahmadinejadova gesta zapravo “haram”, odnosno grešna radnja koja vrijeđa Boga

Fotografija iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada na kojoj dodiruje Elenu Chavez, majku pokojnog venezuelskog predsjednika Huga Chaveza, naišla je na oštre komentare konzervativnih iranskih religijskih vođa koji je smatraju neprimjerenom, piše The Huffington Post.

Naime, muškarcima je, prema islamskom zakonu, zabranjeno dirati žene izvan svoje obitelji, a iranski je predsjednik na ispraćaju H. Chaveza naslonio glavu na njegovu majku i plakao s njom dok mu je ona milovala ruke. Religijski konzervativci u Iranu ističu da je Ahmadinejadova gesta zapravo "haram", odnosno grešna radnja koja vrijeđa Boga, a religijski vođa Mohammed Taghi-Rahbar tvrdi da je Ahmadinejad izgubio kontrolu.

U Iranu su ponajprije optužili Telegraph koji je prvi objavio fotografiju da je ona zapravo lažirana, no poslije su se ispričali kada su shvatili da istu fotografiju ima većina medija.

Komentirajte prvi

New Report

Close