Agencija upozorava da bi radi premještanja mogla izgubiti više od 70 posto zaposlenika

Autor: Poslovni.hr/Hina/Deutsche Welle , 27. rujan 2017. u 09:19
Foto: Thinkstock

Europska komisija procjenjuje potencijalne nove lokacije, no odluka je na čelnicima EU-a koji će se o tome pokušati dogovoriti na idućem summitu u listopadu.

Europska agencija za lijekove (EMA) mogla bi izgubiti više od 70 posto osoblja što će u potpunosti oneposobiti njezino daljnje djelovanje ukoliko političari, zbog Brexita, odaberu drugu lokaciju agencije čije je aktualno sjedište u Londonu, stoji u njezinu priopćenju.

Ta agencija zadužena za znanstveno ocjenjivanje, nadzor i praćenje sigurnosti lijekova što ih razviju farmaceutske tvrtke za upotrebu u EU-u upozorava da bi mogla izgubiti između 19 posto i više od 70 posto zaposlenika koji bi mogli otići pošto se sjedište agencije premjesti u drugu članicu EU-a zbog izlaska Velike Britanije iz članstva.

"Budućnost javnog zdravstva Europe je na kocki", stoji u priopćenju EMA-e.

Europska komisija procjenjuje potencijalne nove lokacije, no odluka je na čelnicima EU-a koji će se o tome pokušati dogovoriti na idućem summitu u listopadu. 

Konačna će se odluka donijeti mjesec dana kasnije.

Za udomljavanje EMA-e pristiglo je 19 ponuda, među kojima i ona grada Zagreba, kao i Milana, Kopenhagena, Atene, Amsterdama i Barcelone.

"Bit će vrlo teško zadržati osoblje kada su posrijedi neke lokacije. A to znači da agencija više neće moći normalno funkcionirati, što će rezultirati negativnim posljedicama po javno zdravlje u članicama EU-a", stoji u priopćenju EMA-e.

Komentirajte prvi

New Report

Close