Aco Đukanović gradit će hotel u središtu Podgorice

Autor: Poslovni dnevnik , 16. travanj 2019. u 22:00
Turistički kompleks zauzimat će 4000 četvornih metara

Krajem 2018. Đukanović je počeo s raščišćavanjem terena iza Direkcije pošta za izgradnju nove ulice za potrebe budućeg hotela.

Aco Đukanović, crnogorski poduzetnik i brat predsjednika države Mila Đukanovića, uskoro će početi graditi hotel u središtu Podgorice, javljaju Vijesti.

Tako bi na obali Ribnice uskoro mogla početi gradnja turističkog kompleksa od 4000 četvornih metara jer je Aco Đukanović dobio gotovo sve potrebne dozvole. Kompleks bi se trebao graditi u blizini nekadašnje zgrade Direkcije pošta, koja je prije više od desetljeća prodana Aci Đukanoviću. U dokumentima Tajništva za planiranje i uređenje prostora, u koje su Vijesti imale uvid, navodi se da je na parceli A206/1 planirana zgrada s dvije etaže garaža, s prizemljem i još sedam katova, površine 3930 kvadrata. 

Dobio gotovo sve dozvole
Objekt je namijenjen različitim sadržajima: administraciji, ugostiteljstvu, smještaju turista, sportu i rekreaciji, navodi se u planskim dokumentima. Aco Đukanović, među ostalim i vlasnik Prve banke, nedavno je preko svoje tvrtke Republički zavod za urbanizam i projektiranje (RZUP) dobio od podgoričkog Tajništva dodatne dozvole. Riječ je o dokumentu kojim se Đukanoviću omogućava produžetak dozvole za katastar instalacija i tehničkih uvjeta za priključenje na vodovod i kanalizaciju objekta mješovite namjene na parceli A206/1 Zona A, u zahvatu Urbanističkog plana "Stara varoš".

Produžetak dozvole za priključenje dobio je i za budući obnovljeni objekat Direkcije pošta, na susjednoj parceli A205 u sklopu istog plana. Kako su Vijesti pisale krajem prošle godine, Đukanović je počeo pripremne radove za radove na navedenim parcelama raščišćavanjem terena iza Direkcije pošta za izgradnju nove ulice za potrebe nove višekatnice. Postojeća zgrada, bivša Direkcija pošta, u Đukanovićevom je vlasništvu, nakon što je 2007. godine kupio od Telekoma za 1,1 milijun eura, dok je susjednu parcelu od 657 kvadrata kupio od obitelji Lisičić za više od 300.000 eura.

Zaradio na iznajmljivanju
Đukanović je od Tajništva za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Podgorice dobio građevinsku dozvolu za izgradnju sedmokatnice i urbanističko-tehničke uvjete za dogradnju postojeće zgrade. On je godinama iznajmljivao zgradu bivše Direkcije pošta Agenciji za zaštitu osobnih podataka i Zavodu za metrologiju, na čemu je zaradio više od 500.000 eura.

Proteklih godina je RZUP, tvrtka Ace Đukanovića, dobila milijune eura iz državnog proračuna za izradu planskih dokumenata i nadzor projekata. Ponude RZUP-a bile su proglašene najboljima na više od 60 natječaja od 2011. do 2016., pokazali su podaci Centra za istraživačko novinarstvo. U tom razdoblju s Đukanovićevom tvrtkom potpisani su ugovori vrijedni najmanje četiri milijuna eura. Prva banka redovito surađuje s poduzetnikom Blažom Đukanovićem, sinom crnogorskog predsjednika.

Komentirajte prvi

New Report

Close