Aci Đukanoviću odobrena gradnja u centru Podgorice

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2019. u 21:59
Idejno rješenje napravio je Republički zavod za urbanizam i projektiranje, tvrtka u kojoj je Aco Đukanović većinski vlasnik, Foto: PD

Brat predsjednika Crne Gore, među ostalim vlasnik i Prve banke, dobio je suglasnost glavnog gradskog arhitekta.

Filip Aleksić, glavni gradski arhitekta Podgorice, dao je suglasnost Aci Đukanoviću, bratu predsjednika Crne Gore, na idejno rješenje obnove i dogradnje zgrade bivše Direkcije pošte i izgradnju zgrade sa sedam katova na obali rijeke Ribnice u centru grada. Idejno rješenje bratu Mila Đukanovića napravio je Republički zavod za urbanizam i projektiranje (RZUP), tvrtka u kojoj je Aco Đukanović većinski vlasnik, pišu Vijesti.

Aleksić je potpisao dvije suglanosti – za dogradnju zgrade Direkcije pošte za jednu etažu i gradnju novog objekta sa sedam katova, koji će biti prislonjen uz postojeći i zajedno s njim činiti jednu cjelinu. U idejnom rješenju piše da će obje zgrade biti mješovite namjene. “Kako je RZUP projektant i postojećeg objekta koji se obnavlja u smislu nadgradnje jedne etaže, vodilo se računa da se ova dva objekta u vizualnom smislu povežu i da se stvori dojam jedinstvenog objekta“, piše u idejnom rješenju u koje su Vijesti imale uvid. Prvom saglasnošću odobreno je da postojeća zgrada Direkcije pošte koja ima dva kata bude dograđena za jednu etažu. Navodi se da ukupna bruto građevinska površina obnovljenog objekta s nadograđenom etažom iznosi 2417,54 kvadrata.

Aleksić je dao i zeleno svjetlo da se na susjednoj parceli počne izgradnja zgrade s dvije podrumske etaže, prizemljem i sedam katova, ukupne bruto-građevinsk površina od 3967 kvadrata. Aco Đukanović, većinski vlasnik Prve banke, nedavno je od Tajništva za planiranje i uređenje prostora tražio da mu obračunaju komunalije za izgradnju novog objekat, kao i dogradnju postojećeg.

Komentirajte prvi

New Report

Close