14-godišnjakinja se na Twitteru predstavila kao pripadnica Al Kaide, uhitili je radi saslušanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. travanj 2014. u 20:50
Thinkstock

Četrnaestogodišnja djevojčica uhićena je u ponedjeljak u Nizozemskoj pošto je na Twitteru prijetila zrakoplovnoj kompaniji American Airlinesu.

Četrnaestogodišnja djevojčica uhićena je u ponedjeljak u Nizozemskoj pošto je na Twitteru prijetila zrakoplovnoj kompaniji American Airlinesu, predstavljajući se kao pripadnica Al Kaide, doznaje se u ponedjeljak od tamošnje policije.

"S obzirom na sadržaj poruke, želimo doznati njezine motive", rekao je za AFP Roland Ekkers, glasnogovornik policije u Rotterdamu. "Uhitili smo ju radi saslušanja".

Ekkers koji je rekao da ne zna koliko će tinejdžerica biti u pritvoru, dodao je da je u ponedjeljak sama došla u policijsku postaju u pratnji jednog člana svoje obitelji. Tijekom vikenda pokrenuta je istraga.

Spomenuta poruka je objavljena u nedjelju ujutro na računu čiji se korisnik predstavlja kao Sarah i koristi se pseudonimom "@QueenDemetriax_", pišu nizozemska glasila. Taj je račun poslije zatvoren, po istom izvoru.

"@AmericanAir, dobar dan zovem se Ibrahim, iz Afganistana sam. Član sam Al Kaide i 1. lipnja ću izvesti nešto doista veliko doviđenja (sic)", pisalo je u tweetu a prenijela je nizozemska javna televizija.

Malo poslije, zrakoplovna kompanija je uzvratila: "@queendemetriax_Sarah, te prijetnje shvaćamo jako ozbiljno. Tvoja IP adresa je dostavljena sigurnosti i FBI-ju".

Djevojčica je zatim objavila više poruka u kojima je rekla da joj je žao: "Jako mi je žao, sada se bojim. Šalila sam se."

Broj posjetitelja na njezinu računu na Twitteru porastao je tijekom dana na nekoliko tisuća.

U drugim tweetovima djevojčica je poručila: "Uvijek sam htjela biti slavna, ali kao Demi Lovato a ne kao Osama bin Laden" i "neću ovo priznati roditeljima, reći će mi da zatvorim račun, omg (oh, moj Bože) to će biti kraj moga života (sic)".

Komentirajte prvi

New Report

Close