Zagrebačka Ikea zatvorila vrata kućnim ljubimcima zbog djece i higijene

Autor: Zvonimir Varga , 26. kolovoz 2014. u 11:45
Foto: Anto Magzan / Petar Glebo / Pixsell

Kućni ljubimci nisu dobrodošli u novootvorenoj švedskoj robnoj kući.

Mnoge posjetitelje Ikee koji su s kućnim ljubimcima krenuli u kupovinu iznenadila je slika prekriženog psa na ulaznim vratima. Drugim riječima, kućni ljubimci nisu dobrodošli u novootvorenoj švedskoj robnoj kući, za razliku od primjerice Emmezete koja je nedavno priopćila kako u njihove dućane nisu dobrodošli samo obitelji s djecom, nego i njihovi kućni ljubimci – psi.

Tragom dojave Zagrepčanke kojoj je zbog pseće "pratnje" bio uskraćen ulazak, razgovarali smo s Igorom Štefancom, regionalnim PR managerom Ikee za jugoistočnu Europu.

Prilikom ulaska na hrvatsko tržište Ikea Hrvatska je provela opsežno istraživanje navika i želja potrošača, a rezultati su pokazali kako se većina kupaca, pogotovo onih s manjom djecom, ne osjeća ugodno i sigurno ako su prilikom posjete robnoj kući oko njih kućni ljubimci – tvrdi Štefanac.

Štefanac nadalje tvrdi da je ovakva politika kuće određena i zbog samih kućnih ljubimaca, ali i zbog higijene te da čvrsto stoje iza svoje odluke i ne misle je mijenjati:

"Prvi podaci govore o velikoj posjećenosti u prvim danima nakon otvaranja. Pitanje je kako bi se sami kućni ljubimci osjećali u ovakvim uvjetima.S druge strane, tu je i naš restoran i dolazimo do neizbježnog pitanja higijene".

 

Iako je prema dojavama kupaca u nekim poslovnicama Ikee dozvoljen ulazak psima, Štefanec kaže da svaka IKEA robna kuća zasebno donosi odluku o kućnim ljubimcima, dok je bez iznimke u svakoj trgovini dozvoljen ulazak sa psima vodičima za slijepe i slabovidne osobe.

Isprika kupcima

Ikea je otvorena prije pet dana, skupljaju se prvi dojmovi kupaca. Poslovni.hr doznaje kako su neki  kupci doživjeli da u Ikei nisu mogli pronaći artikl koji su vidjeli u Ikeinom katalogu. Jedna čitateljica naišla je na izložbeni primejrak, ali željenog artikla iz kataloga nije bilo i za kupnju.  Na upit o artiklu koji se nalazi u katalogu, a nije dostupan za kupnju – vrlo traženom Borgsjo kutnom radnom stolu, Štefanec se ispričava kupcima što zbog prevelike potražnje proizvod nije na zalihama, ali će IKEA Hrvatska kao nova robna kuća s najvišim prioritetom biti prva koja će ga dobiti.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ispravan postupak.

Iako sam veliki ljubitelj pasa, mislim da oni nemaju sto traziti u trgovini.

New Report

Close