Vrijednost izvoza MS & WOOD-a veća 40 puta

Autor: Poslovni dnevnik , 22. travanj 2014. u 22:00
MS & Wood zapošljava 200 radnika, a planira zaposliti još 100

Kompanija iz Fojnice koja izvozi u 42 zemlje diljem svijeta proizvodnju će povećati deset puta.

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS & WOOD iz Fojnice u prvom kvartalu ove godine povećala je vrijednost izvoza čak 40 puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, javlja portal Indikator.ba.

Namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje svijeta i nalazi se u prodaji od Japana, preko zemalja Europske unije, do Sjedinjenih Američkih Država."MS & WOOD je primjer uspješne privatizacije u Bosni i Hercegovini u kojoj je jedna neperspektivna industrija s krajnje neizvjesnim ishodom uslijed promjene ukupnih prilika na domaćem, ali i svjetskim tržištima, zamijenjena industrijskom proizvodnjom namještaja po kojoj je BiH prepoznata kao jedna od najkonkurentnijih zemalja na svijetu. MS & WOOD je nekad proizvodio čavle, a sada proizvodi stolice i zapošljava više ljudi nego kada je privatiziran, s unaprijed ugovorenim izvozom od 13 milijuna KM u 2014. godini. Samo ove godine ćemo povećati proizvodnju namještaja za 10 puta u odnosu na 2013. godinu, uz zapošljavanje 100 novih radnika", kaže Muhamed Pilav, direktor kompanije MS & WOOD. Ove godine ugovoreni su poslovi za plasman na inozemna tržišta više od 300.000 stolica, stolova i drugog namještaja.

Riječ je najvećim dijelom o visokokvalitetnim i najskupljim stolicama u BiH koja se nalaze u ponudi velikih prodajnih lanaca namještaja diljem svijeta. U tehnologiju za preradu drveta i proizvodnju namještaja u Fojnici dosad je uloženo oko 5 milijuna KM, dok se plaće i doprinosi za više od 200 radnika koje zapošljava MS & WOOD uredno isplaćuju i više su za 5 do 10 posto u odnosu na prosjek granske industrije. Sljedeća faza u ostvarenju strateških ciljeva unaprijeđenja poslovanja je prelazak iz koncepta "Made in B&H" u koncept "Create in B&H", što podrazumijeva ispunjenje cijelog procesa od dizajniranja do izrade gotovih proizvoda, a za što je MS & WOOD već dobio potrebne suglasnosti kupaca diljem svijeta. Jedan od najznačajnijih partnera ove bosanskohercegovačke industrije namještaja je najveći proizvođač i lanac prodavnica namještaja na svijetu, švedska Ikea. 

Komentirajte prvi

New Report

Close