Vlasnik Nove TV razmišlja o prodaji TV kuća

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2012. u 16:17
Arhivska fotografija proslave 5. rođendana Dnevnika Nove TV (PXL)

U financijskom izvješću za treće tromjesečje 2012. Central European Media Enterprises objavio je da nije postigao željene rezultate.

U financijskom izvješću za treće tromjesečje 2012. Central European Media Enterprises objavio je da nije postigao željene rezultate.

Taj operator televizijskih kuća u šest zemalja istočne i Srednje Europe, uključujući i Novu TV, bilježi pad prihoda od reklamnih sadržaja, za što krivi lošu ekonomsku situaciju i recesiju u zemljama u kojima posluje.

Večernji list prenoseći Reuters piše kako su prihodi u trećem tromjesečju iznosili 140 milijuna dolara, što je pad od 25,4 milijuna dolara u odnosu na isto razdoblje prošle godine u kojem su zabilježeni prihodi od 165,5 milijuna dolara.

– Naši rezultati za treće tromjesečje ove godine kao i financijski izgledi za kraj godine pokazuju da se naše tržište ne oporavlja – izjavio je izvršni direktor CME-a Adrian Sarbu i dodao kako CME traži rješenja kojima bi poboljšao financijsku situaciju.

– Trenutačno razmatramo i mogućnost prodaje nekih naših profitnih jedinica – najavio je Sarbu ne otkrivajući nalazi li se na tom popisu za prodaju i Nova TV. Hoće li CME izaći s hrvatskog tržišta, na Novoj TV ne znaju.

– Na takva pitanja ne možemo odgovoriti, morate se obratiti središnjici CME-a – poručili su iz tvrtke Nova TV d.d. koja uključuje kanale Novu TV, Doma TV, Mini TV i internacionalni kanal Nova World. Ništa konkretniji odgovor nismo dobili ni iz Central European Media Enterprisesa. Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close