Vlada odobrila novac za troškove pravnog zastupanja i arbitraže

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. kolovoz 2014. u 13:21
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice odobrila sredstva iz Proračunske zalihe Državnog proračuna Ministarstvu gospodarstva u iznosu od 364.000 američih dolara.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice odobrila sredstva iz Proračunske zalihe Državnog proračuna Ministarstvu gospodarstva u iznosu od 364.000 američih dolara za podmirenje troškova pružanja usluga pravnog zastupanja te 100.000 eura za podmirenje troškova arbitražnog postupka.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za istu godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Vlada je na sjednici raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Tako je Vladimir Majetić imenovan zamjenikom ravnatelja Državne geodetske uprave, na razdoblje od četiri godine temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

U skladu s odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zadrugama, Vjekoslav Rakamarić imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo, a Blaženka Mičević, Nevenka Benić i Marija Mioč imenovane su članicama, kao predstavnici nadležnih ministarstava.

Igor Rađenović imenovan je zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Agenciji za multilateralne garancije investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj i Inter-američkoj banci za razvoj.

Boris Lalovac razriješen je, a Igor Rađenović imenovan novim predstavnikom Republike Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe.

Žana Pedić razriješena je dužnosti članice Odbora za javni nadzor revizije te Odbora za standarde financijskog izvještavanja, a novom članicom ovih odbora, kao predstavnica Ministarstva financija, imenovana je Nikolina Ptiček, izvijestila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close