Vlada će sa 5,2 milijuna eura spašavati nacionalnu zrakoplovnu kompaniju

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2017. u 14:02
Foto: Thinkstock

“To je dalo vladi mogućnost da izdvoji novac i za program civilnog zrakoplovstva”.

Vlada Crne Gore predložila je krajem prošlog tjedna izmjene Zakona o proračunu za 2017. godinu, kojima se predviđa izdvajanje dodatnih 5,2 milijuna eura za nacionalnu zrakoplovnu kompaniju Montenegro Airlines (MA). Crnogorski ministar financija Darko Radunović je rekao da su proračunski prihodi Crne Gore u prvih jedanaest mjeseci povećani za 64 milijuna eura u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prenosi portal TangoSix.

“To je dalo vladi mogućnost da izdvoji novac i za program civilnog zrakoplovstva, odnosno za Montenegro Airlines, u iznosu od 5,2 milijuna eura”, izjavio je ministar. Kako je objasnio, Montenegro Airlines tako će platiti dospjele obveze prema Celestialu, Eurocontrolu, te kompanijama Embraer, Rolls Royce, Fokker, kao i Generali osiguranje.

Prema riječima izvora iz vlade Crne Gore, iako još uvijek nije donijeta konačna odluka o sudbini Montenegro Airlinesa, vlada do donošenja odluke, što se očekuje na proljeće, neće dopustiti da kompanija ode u stečaj.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) je nekoliko puta blokirala račun Montenegro Airlinesa, posljednji put u rujnu kada je, kako su pisale Vijesti, vlada Crne Gore odlučila taj dug platiti tako što će Aerodromi svoju dobit od 2,3 milijuna založiti u Hipotekarnoj banci kao jamstvo za kredit zrakoplovne kompanije. Montenegro Airlines je u rujnu od Prve banke uzeo dva nova kratkoročna kredita.     

Komentirajte prvi

New Report

Close