Vijest koja je srušila vrijednost Applea za 8 milijardi dolara

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ive će lansirati svoju vlastitu nezavisnu dizajnersku tvrtku pod nazivom LoveFrom, a Apple će joj navodno biti jedna od primarnih mušterija.

Appleova dionica pala je nakon vijesti da će šef dizajna Jony Ive napustiti tvrtku.

Nakon vijesti o Iveovom odlasku, Appleova je dionica pala za oko 0,88% u trgovanju poslije podne u četvrtak, prenosi Business Insider.

To ne zvuči puno, ali za veličinu tvrtke kao što je Apple to je značilo gubitak oko 8 milijardi dolara tržišne kapitalizacije. Ako se dionica ne oporavi u petak Apple će vrijediti oko 910 milijardi dolara.

U priopćenju objavljenom u četvrtak, Appleov CEO Tim Cook pokušao je uvjeriti zaposlenike i investitore da će odnos tvrtke s Iveom - koji je imao ulogu u dizajniranju bezbrojnih Appleovih proizvoda, uključujući iMac i iPhone - ostati blizak. Ive će lansirati svoju vlastitu nezavisnu dizajnersku tvrtku pod nazivom LoveFrom, a Apple će joj navodno biti jedna od primarnih mušterija.

"Apple će i dalje imati koristi od Jonyjevih talenata radeći izravno s njim na ekskluzivnim projektima i kroz tekući rad briljantnog i strastvenog dizajnerskog tima koji je izgradio", izjavio je Tim Cook u izjavi tvrtke. "Nakon toliko godina bliske suradnje, sretan sam što se naš odnos nastavlja razvijati i radujem se suradnji s Jonyjem u budućnosti."

Investitori nisu posebno uplašeni, s obzirom na razmjerno skroman obujam pada vrijednosti, no Wall Street je ipak reagirao.

Komentari (1)
  • trader
    trader 20:16 30.6.2019.

    Apple je na putu dolje. Nema više Jobsa inovatora, nema Ivy-ja dizajnera. Ostala je sama operativna kompanija koja krčmi već postojeće proizvode, pa dok traje traje.šteta

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve