VIDEO: Nakon odlaska iz Googlea zbog prisiljavanja suradnice na seks, stigle ga nevolje i na privatnom planu

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2019. u 12:55
Foto: Getty Images

Suosnivača Androida Andyja Rubina tužila je bivša supruga.

Suosnivač Androida, Andy Rubin, primio je građansku tužbu od svoje bivše supruge Rie Hirabaru Rubin. Kako prenosi portal Gizmodo, Rubin je napustio Google nakon "neprikladnog odnosa" s podređenom kolegicom. 

Sudski dokumenti pokazuju da je sakrio svoje bogatstvo od svoje bivše supruge i bavio se zabrinjavajućim izvanbračnim ponašanjem. 

Rubin je, kako se izvješćuje, prisilio zaposlenicu na oralni seks u hotelskoj sobi 2013. godine. Iako je Google smatrao da su tvrdnje vjerodostojne, Rubin je napustio tvrtku s otpremninom od 90 milijuna dolara, što je potaknulo 20,000 protestnih otkaza u podružnicama diljem svijeta.

Dokumenti – koje je BuzzFeedov Ryan Mac prvi otkrio – tvrde da je Rubin prisilio svoju suprugu Rie Hirabaru Rubin u predbračni ugovor samo nekoliko tjedana prije nego što je trebala roditi dijete, pregovarajući o određenim uvjetima do tri dana prije vjenčanja u gradskoj vijećnici. Tužba nastoji poništiti taj sporazum.

U tužbi se također navodi da je Andy preusmjerio zajednička bračna sredstva kako bi osobno isplatio određeni broj žena, a isplate su bile u skladu s prošlogodišnjim izvještajima New York Timesa, prenosi The Verge

Vijest o sporazumu s Googleom i otpremnini potaknula je štrajk u studenom, kada je više od 20.000 zaposlenika napustilo urede tvrtke diljem svijeta simboličkim prosvjedom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close