VIDEO: Dionice Nike-a na rekordnoj razini, sve zbog jednog novog proizvoda

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2019. u 10:30
Video: YouTube Nike screenshot

Prodaja i zarada su veći od najboljih prognoza.

Nikeova zarada u prvom tromjesečju za fiskalnu 2020. godinu premašila je procjene analitičara, prenosi CNBC.

Iz tvrtke kažu kako novi proizvodi i ulaganja u e-trgovinu pomažu u postizanju boljih rezultata.

Prodaja u Sjevernoj Americi porasla je za 4%, dok je prodaja u Kini povećana za 27%.

Dionice su porasle više od 5,5% u utorak, nadmašivši dosadašnji maksimum od 90 dolara.

Izvršni direktor Mark Parker rekao je da su inovacije proizvoda, poput nove tenisice za trčanje Joyride i jače poslovanje putem e-trgovine, pomogle povećati rezultate. 

Tijekom razgovora s analitičarima rekao je da je internetska prodaja porasla za 42% tijekom tromjesečja, dok je Nikeova prodaja ženskih proizvoda rasla dvoznamenkasto.

Posvećuje se pažnja proizvodima za žene

Nike se zavjetovao da će učiniti bolji posao u pripremi opreme za žene, između ostalog i suradnjom s tenisačicom Serenom Williams.

Parker je također rekao da je Nike imao najveću prodaju u sezoni povratka djece u školu, jer je lansirao pretplatu za dječje tenisice.

Neto prihod za četvrtinu koja je završila 31. kolovoza popeo se na 1,37 milijardi dolara, ili 86 centi (zarade) po dionici, sa 1,09 milijardi dolara ili 67 centi po dionici prije godinu dana. To je bilo bolje od očekivanja od 70 centi koje je očekivao Refinitiv.

Prihod je porastao za 7,2%, na 10,66 milijardi USD, u odnosu na 9,95 milijardi USD godinu prije, premašivši očekivanja od 10,44 milijardi USD.

Uprkos trgovinskim vjetrovima, Nike je još uvijek uspio zadržati snažnu prisutnost u Kini i zapravo se udvostručio u regiji, otvarajući svoju prvu trgovinu House of Innovation u Šangaju prošle godine, koja prodaje jedinstvenu robu i personaliziranu opremu.

Nike je rekao da su bruto marže porasle na 45,7%, jer je tvrtka prodavala više artikala po punoj cijeni. Dio njegove strategije, poznat kao "Nike Direct", bio je prodaja više u vlastitim trgovinama i web stranicama, nasuprot diskontima. No, i dalje se održavaju ključni odnosi s trgovcima kao što su Foot Locker, Nordstrom i Dick's Sporting Goods. 

Dionice Nike-a, su do zatvaranja tržišta dionica u utorak, ove godine porasle više od 17%. 

Nike kreće na Ljetne olimpijske igre 2020. u Tokiju pa u tvrtki očekuju još bolje rezultate, odnosno daljnji rast.

Komentirajte prvi

New Report

Close