Velike promjene u europskom poslovanju Coca-Cole

Autor: Poslovni.hr/H , 07. kolovoz 2015. u 10:25
Foto: Reuters

“To je veliki korak i velika transakcija od koje će koristi imati svi uključeni”, rekao je izvršni direktor Coca-Cole Muhtar Kent.

Tri europske punionice Coca-Cole dogovorile su spajanje radi smanjivanja troškova, u uvjetima sve manje potrošnje gaziranih pića, pripćeno je iz te kompanije.

Tako će se Coca-Cola Enterprises (CCE) spojiti s njemačkom podružnicom (CCEAG) i Coca-Cola Iberian Partners (CCIP). Tvrtka će se zvati Coca-Cola European Partners (CCEP), a godišnje će generirati oko 12,6 milijardi dolara prihoda. Očekuje se da će se spajanjem troškovi smanjiti za 375 milijuna dolara u roku od tri godine.

Dogovor je strukturiran kao tzv. porezna inverzija, pa će CCE preseliti svoje sjedište iz Atlante u London i tako smanjiti svoju izloženost višim američkim porezima.

"To je veliki korak i velika transakcija od koje će koristi imati svi uključeni", rekao je izvršni direktor Coca-Cole Muhtar Kent.

Dioničari CEE-a posjedovat će 48 posto nove tvrtke, dok će CCIP imati 34 posto, a Coca-Cola Co. 18 posto.

Taj najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića smanjio je veličinu svojih boca u koje puni poznati napitak, jer potrošači manje troše na gazirana pića.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Coca Cola je izgubila osnovni pojam a to je kvaliteta svoga pića!
Cola je par puta u povijesti mjenjala recept radi smanjenja troškova.Tako da sad Cola po ukusu nema veze sa Colom od prije 30+ godina…Ova je samo šečerna obojana smeđa voda gadnog ukusa naspram stare Cole….Neka se probude dok ne bude kasno….

New Report

Close