Uskoro prodaja tvornice šećera iz Sente

Autor: Poslovni dnevnik , 10. siječanj 2018. u 21:59
Tvornicu šećera TE-TO kupio je Sunoko Miodraga Kostića/FOTOLIA

Stečajni upravitelj počeo tražiti procjenitelja vrijednosti imovine šećerane.

Imovina tvornice šećera iz Sente, u Vojvodini, uskoro će, po svemu sudeći, biti ponuđena na prodaju, javlja portal eKapija.com.

Stečajni upravitelj Tvornice šećera TE-TO iz Sente objavio je poziv za izbor najboljeg ponuđača za usluge procjene vrijednosti cjelokupne imovine (zemljišta, građevinskih objekata i opreme) te kompanije, a svrha je da se na temelju analize koja će biti obavljena stvore uvjeti za prodaju cjelokupne imovine stečajnog dužnika najpovoljnijim načinom prodaje. 

"Rezultati procjene imovine Tvornice šećera TE-TO bit će temelj za donošenje odluke stečajnog upravitelja o načinu prodaje nepokretne imovine stečajnog dužnika i visini početne vrijednosti te imovine. Također, procjena likvidacijske vrijednosti nepokretne imovine stečajnog dužnika obavljat će se za potrebe identificiranja i prioritetnog namirivanja razlučnih vjerovnika", navodi se u pozivu.

Tvornicu šećera TE-TO u Senti kupila je kompanija Sunoko iz sastava MK Groupa Miodraga Kostića od talijanske kompanije SFIR, nakon odobrenja Povjerenstva za zaštitu konkurencije o preuzimanju u kolovozu 2016. godine, dok je stečajni postupak u Privrednom sudu Subotica otvoren u svibnju prošle godine. Miodrag Kostić rekao je tada da u stečajnom postupku ne očekuje ništa posebno i da se ne zna kakva će biti sudbina ove šećerane tko god da je preuzme, jer su dugovi mnogo veći nego što se mislilo.

Odmah nakon Kostićevog preuzimanja šećerane iz Sente srpski mediji objašnjavli su da će doći će do jačanja dominantnog položaja Sunoka na tržištu šećera. U trenutku kupoprodaje Tvornica šećera TE-TO iz Sente imala je dugovanja od 1,4 milijarde dinara, odnosno pokazalo se da joj nedostaje oko 5 milijuna eura obrtnog kapitala.  

Komentirajte prvi

New Report

Close