Umro je jedan od najzahtjevnijih i najboljih šefova auto industrije

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2018. u 11:52
Foto: Reuters

Marchionne je na čelu Fiata učinio ono što su mnogi smatrali nemogućim.

"Nažalost, dogodilo se ono od čega smo strahovali. Sergio Marchionne, čovjek i prijatelj, preminuo je", rekao je u priopćenju za javnost predsjednik uprave Fiat Chryslera John Elkann, a prenosi agencija Reuters.

Sergio Marchionne, bivši šef Fiat Chryslera i čovjek koji je kompaniju spasio od bankrota umro je danas u 66. godini života nakon što mu se zakompliciralo stanje nakon operacije ramena, javljaju svjetski mediji.

Na izvanrednom sastanku upravnog odbora u subotu FCA je za nasljednika Marchionnea postavila Mikea Manleya, dosadašnjeg šefa odjela Jeep, i izrazila "duboku tugu" zbog Marchionneova stanja.

Marchionne je na čelu Fiata učinio ono što su mnogi smatrali nemogućim, a osobito njegovu vrlo rizičnu odluku prije nešto više od deset godina, kada je pokrenuo spajanje između tada posrnulog Fiata s gotovo bankrotiranim američkim konkurentom Chryslerom.

Danas je FCA grupa sedmi po veličini svjetski proizvođač automobila i bez dugova.

"Kao predsjednik uprave Fiata, Marchionne je postao legenda", kazao je nedavno Max Warburton, Bernsteinov analitičar automobilske industrije.

U svom posljednjem javnom nastupu, 26. lipnja, Marchionne je, noseći svoj prepoznatljivi pulover, izgledao umoran i bez daha dok je predstavljao Jeep Wrangler talijanskoj policiji u Rimu.

Nekoliko dana kasnije otišao je u Švicarsku na, kako je to priopćila FCA, operaciju ramena. FCA nije kazala što se dogodilo nakon što je napustio operacijsku salu, osim da je došlo do komplikacija i da mu se zdravlje iznenada pogoršalo u subotu.

Komentirajte prvi

New Report

Close