U Srbiji počinje raditi tvornica poznatih talijanskih cipela, posao dobilo 1.250 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2015. u 14:44
Foto: Thinkstock

Država je tu investiciju podržala sa 11,25 milijuna eura.

Gradilište je obišao gradonačelnik Zoran Antić koji je izrazio zadovoljstvo brzinom kojom se obavljaju radovi, prenosi b92 a objavio je gradski portal.

"Nalazimo se trenutno pri završetku radova i u razgovoru sa našim partnerima u 'Geoxu' saznali smo da su već počeli unositi strojeve u proizvodne hale", rekao je Antić.

On je naveo i da će, u skladu sa dogovorom, biti omogućen rad Trening centra za obuku radnika, 'jer se očekuje da se samo u prvoj fazi u ovoj kompaniji zaposli oko 1.250 Vranjanaca'.

Antić je rekao da je lokalna samouprava uložila više od 70 milijuna dinara u infrastrukturne aktivnosti u Slobodnoj zoni, "prije svega za izgradnju prometnica, kanalizacijskog kolektora, vodovodne mreže i dvostrukog naponskog voda.

On je istaknuo da će biti neophodna pomoć države od oko 200 milijuna dinara za financiranje radova na izgradnji zaobilaznice oko Bunuševca, koja će spojiti Slobodnu zonu sa Koridorom 10.

Kamen temeljac za tu tvornicu postavljen je u ožujku prošle godine kada je priopćeno da je država tu investiciju podržala sa 11,25 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close