Motorola u Hrvatskoj traži nove poslovne partnere

Autor: Bernard Ivezić , 26. lipanj 2016. u 09:51
Foto: Thinkstock

Želimo bližu suradnju s partnerima za liniju obrane i druga nova rješenja za sigurnost.

Motorola Solutions, dio Motorole koji nije kupio Google, znači onaj koji se bavi razvojem i proizvodnjom telekomunikacijskih rješenja, ukazuje na jedan od smjerova u kojem idu nekadašnji proizvođači telekom opreme koji su radili sve, od mobitela do odašiljača.

Ovaj američki div, nakon velike rasprodaje svojih divizija, u prosincu je za 1,2 mlrd. dolara kupio britansku kompaniju Airwave. Riječ je o novoj vrsti telekoma. Airwave je operater mreže za javnu sigurnost, koja pruža usluge policiji, vatrogascima i hitnoj pomoći u Engleskoj, Škotskoj i Walesu. Airwave se temelji na Motorolinoj TETRA tehnologiji, a kako doznaje Poslovni dnevnik, kompanija planira širiti u tom segmentu svoj biznis u Hrvatskoj. O tome smo razgovarali s potpredsjednikom Motorola Solutionsa Alexom Rettigom.

Zašto je Motorola Solutions zainteresirana za hrvatsko tržište?
Od početka našeg djelovanja na hrvatskom tržištu razvili smo blisku suradnju s našim glavnim kupcima. Uz ostalo, isporučili smo GP 300, prijenosnu radiostanicu (walkie-talkie) Sektoru za civilnu zaštitu te 90-ih počeli pregovore za nacionalni digitalni radiosustav TETRA. Provedba sustava TETRA za MUPNET bila je prekretnica. Nakon toga, slijedila je vrlo važna nadogradnja 2014./2015.. Hrvatska sada ima jedan od najnaprednijih komunikacijskih sustava za kritične misije u Europi.

Tražite li nove partnere u Hrvatskoj? 
Naš cilj je proširiti našu mrežu partnera u Hrvatskoj sljedećih godina kako bismo pristupili novim kupcima, tržištima i rješenjima. Stoga tražimo nova partnerstva s tvrtkama u raznim granama industrije. 

Tko su vaši domaći partneri u Hrvatskoj? 
Imamo dugogodišnju suradnju s nekoliko hrvatskih partnera koji su iznimno inovativni. Trenutačno imamo šest partnera na hrvatskom tržištu, ali radimo blisko i s drugim domaćim tvrtkama kako bismo uključili više njih kojima su specijalnost sigurnost grada, automatizacija osnovne infrastrukture i rješenja nadziranja (SCADA).

U kojim granama industrije tražite nove partnere?
Želimo ustanoviti bližu suradnju s partnerima za liniju obrane i druga nova rješenja za sigurnost.

Gdje vidite mogućnost razvoja na hrvatskom tržištu?
U bliskoj prošlosti za Motorola Solutions bilo je presudno to što je Hrvatska postala članica EU vrlo rano u usporedbi s drugim državama JI Europe. Zbog članstva nam je mnogo lakše ovdje poslovati i dopušta nam razvoj u trgovinskom i industrijskom području. Za ostvarenje tog cilja povećali smo investicije službi podrške i prodaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close