Traži stečaj Petrola zbog svoje aplikacije

Petrol nije koristio sustav koji je razvio Peter Faleskini Petrol nije koristio sustav koji je razvio Peter Faleskini

Bivši partner slovenskog naftaša tvrdi da mu nije plaćeno 640 milijuna eura.

Peter Faleskini i društvo H12 Storitve namjerili su se na slovenski Petrol, najveću slovensku kompaniju, i traže stečaj toga naftaša zbog upotrebe njihova sustava, aplikacije Monitel.

Faleskini je nekad bio poslovni partner kompaniji koju proziva da je koristila njegovu robnu marku, zbog čega mu je izbjegao i prihod od 640 milijuna eura. Taj iznos, s kamatama više od milijarde eura, sad on i H12 Storitve sudski potražuju. Iz Petrola poručuju da to nije istina i da nisu niti će ubuduće koristiti robnu marku Monitel, pišu slovenski mediji.

"Vjerovnik predlaže pokretanje stečajnog postupka na podlozi izmišljenih činjenica i fiktivnih računa za apsurdno visoke iznose. Jedina svrha podnosioca je naštetiti Petrolu", navode. Monitel je, tvrde Petrolovi pravni zastupnici, "nepoznat na tržištu i da je praktički bezvrijedna i nije povezan s bilo kakvim upotrebnim proizvodom dužnika", te da Petrol, koji je lani imao prihode od 3,8 milijardi eura, uz dobit od 65,3 milijuna, nije zreo za stečaj. Iz H12 pravnici, s druge strane, osporavaju tvrdnje Petrola i upozoravaju da sud treba izvesti dokazni postupak. Pozvali su Petrol da definira pojam fiktivnog financijskog računa.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve