ThyssenKrupp srezao troškove za milijardu eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. rujan 2015. u 12:39
Foto: Thinkstock

Kompanija je za tekuću financijsku godinu koja završava u rujnu planirala uštede od 850 milijuna eura.

Njemačka industrijska grupa ThyssenKrupp smanjila je ove godine troškove za više od milijardu eura, premašivši zacrtani cilj, a planira i dodatne mjere štednje, kazao je financijski direktor grupe za njemačke novine.

Kompanija je za tekuću financijsku godinu koja završava u rujnu planirala uštede od 850 milijuna eura, podsjeća Reuters.

"I prošle smo godine najavili 850 milijuna eura da bi na kraju uštedjeli milijardu eura. Mislim da ni ove godine nećemo biti slabiji", rekao je Guido Kerkhoff za Boersen Zeitung.

ThyssenKrupp će nastaviti s poboljšanjem učinkovitosti i u idućim godinama, rekao je Kerkhoff. "Možemo poboljšati još puno toga. Tek smo počeli", naglasio je.

Očekuje se da će uštede značajno pridonijeti rastu zarade u budućnosti i pomoći grupi da poveća dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznad dvije milijarde eura, rekao je financijski direktor ThyssenKruppa, ne želeći precizirati rok za ostvarenje tog cilja.

Iz kompanije su poručili da idućih godina planiraju ostvariti godišnji EBIT od najmanje dvije milijarde eura, i to što je prije moguće.

Objavivši u kolovozu rezultate za treće tromjesečje, ThyssenKrupp je potvrdio prognozu prilagođene godišnje dobiti prije poreza od 1,6 do 1,7 milijardi eura, u odnosu na 1,33 milijarde ostvarene godinu ranije. Napomenuli su također da će vjerojatno dosegnuti gornji dio najavljenog raspona.

Kerkhoff je također u aktualnom razgovoru za Boersen Zeitung umanjio utjecaj posustajanja rasta u Kini na poslovanje kompanije. ThyssenKrupp ostvaruje u Kini oko šest posto prihoda.

U Brazilu ThyssenKrupp još uvijek muku muči s oštrim padom cijena čelika i pokušavaju prodati čeličanu CSA. "Odluku o prodaji donijet ćemo na temelju vrijednosti, čekat ćemo pravi trenutak", poručio je Kerkhoff. "No, s obzirom na aktualnu cijenu čelika na brazilskom tržištu, nitko ne razmišlja o transakcijama koje kreiraju vrijednost", dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close