Teva kupuje američku Auspex Pharmu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. ožujak 2015. u 16:50
Foto: www.tevapharm.com

Iz izraelske kompanije, vodećeg proizvođača generičkih lijekova u svijetu i vlasnika Plive, priopćili su kako očekuju da će sporazum, koji će financirati u gotovini, povećati prihode kompanije .

Izraelski proizvođač lijekova Teva Pharmaceutical Industries objavio je u ponedjeljak da će za 3,5 milijardi dolara kupiti američki Auspex Pharmaceuticals kako bi poboljšali svoju ponudu lijekova za bolesti središnjeg živčanog sustava.

Teva će za američku kompaniju ponuditi 101 dolar po dionici u gotovini, što predstavlja premiju od 42,4 posto u odnosu na cijenu Auxpexovih dionica u vrijeme zatvaranja burzi prošlog petka, objavile su u ponedjeljak dvije kompanije.

Iz izraelske kompanije, vodećeg proizvođača generičkih lijekova u svijetu i vlasnika Plive, priopćili su kako očekuju da će sporazum, koji će financirati u gotovini, povećati prihode kompanije od 2016. a zaradu po dionici od početka 2017. godine.

Uprave Teve i Auspexa jednoglasno su odobrile transakciju a podržali su je i ključni dioničari američke kompanije. Zaključenje akvizicije očekuje se sredinom ove godine.

Auspexov je glavni proizvod SD-809 namijenjen liječenju koreatskog sindroma, abnormalnog nehotičnog kretanja povezanog s Huntingtonovom bolesti i Tourettovim sindromom. U Tevi očekuju da će regulatori odobriti njegovu primjenu za liječenje Huntingtonove bolesti i da će biti pušten na tržište iduće godine.

Izraelska je kompanija prošle godine ostvarila prihode od 20,3 milijarde dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close