Tetra Pak 20 godina u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2014. u 11:10
Foto: Tetra Pak

Prvi klijenti tvrtke Tetra Pak 60-ih godina u Hrvatskoj bili su Dukat, KIM i Vindija.

Tvrtka Tetra Pak ove godine slavi 20 godina od otvaranja ureda u Hrvatskoj! „Dukat“, „Meggle“ i “z`bregov” mlijeko, „Podravka“ rajčica, “Vindi” i „Maraska“ sokovi danas se više ne mogu ni zamisliti bez Tetra Pak ambalaže.

Doba trajnog mlijeka počela je 1961. godine, kada su tvrtke Alpura Ltd. iz Berna i Tetra Pak iz Lunda vrlo uspješno spojile uperizaciju mlijeka s kontinuiranim aseptičnim pakiranjem u papirnu ambalažu. Samo pet godina poslije toga, 1966. godine, u tadašnjoj Jugoslaviji u rad su puštena tri pogona trajnog mlijeka s aseptičnim pakiranjem. Jedan od njih bio je u Zagrebu u današnjem Dukatu.

Nekoliko godina kasnije i druge mljekare u Hrvatskoj počele su uvoditi trajno mlijeko: Karlovac, Varaždin, Rijeka, Zadar.

Prvi klijenti tvrtke Tetra Pak tih godina u Hrvatskoj bili su Dukat, KIM i Vindija. Vindija još od 1977. godine puni svoje mlijeko u Tetra Pak ambalažu i tada su se građani Hrvatske prvi put imali prilike sresti s proizvodnom markom “z`bregov”.

Dukat, KIM-u i Vindija stavljali su tada svoje proizvode u sad već poznate Tetra Classic Aseptic TCA 500 i Tetra Brik Aseptik TBA 1000 Base – ambalaže.

Danas Tetra Pak u Hrvatskoj blisko surađuje i svoj uspjeh duguje tvrtkama: Vindija, Lactalis (Dukat i KIM), Meggle, Maraska, PIK Rijeka, Podravka, JIL, Natura Milk, Stanić Beverages i Konzum.

Zadovoljstvo nam je što možemo reći da je u Hrvatskoj ove godine u 263 milijuna Tetra Pak ambalaža bilo upakirano 233 milijuna litara mlijeka, sokova, kiselog vrhnja i drugih proizvoda bez kojih se ne može zamisliti nijedan hrvatski dom.

Tetra Pak je vodeća svjetska tvrtka za proizvodnju rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda. Usko surađujući s našim kupcima i dobavljačima, mi pružamo sigurne, inovativne i ekološki ispravne proizvode koji svakog dana ispunjavaju potrebe stotina milijuna ljudi u više od 170 zemalja širom svijeta. S više od 23.000 zaposlenih u preko 80 zemalja, mi vjerujemo u vođenje odgovorne industrije i održivi pristup poslovanju. Naš moto, "ŠTITI ŠTO JE DOBRO" (eng. PROTECTS WHAT'S GOOD™), odražava našu viziju da hranu učinimo sigurnom i dostupnom svugdje. Više informacija o Tetra Pak-u dostupno je na www.tetrapak.com.

Komentirajte prvi

New Report

Close