Telemachu ne daju Pop TV i Kanal A

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2018. u 21:59
Ograničavanje konkurencije zabrinulo slovenske regulatore, Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Slovenska Agencija za zaštitu konkurentnosti zaustavila najveće medijsko preuzimanje.

Slovenska Agencija za zaštitu konkurentnosti (AVK) neće dopustiti najveće medijsko preuzimanje u povijesti Slovenije, spajanje tvrtke Telemach, u vlasništvu United Groupa i dvije najveće komercijalne televizijske postaje Pop TV i Kanal A, javlja Siol.net. AVK ne namjerava odobriti transakciju kojom bi bio stvoren veliki telekomunikacijsko-medijski konglomerat.

AVK je odlučio da bi, kao rezultat toga, došlo do preklapanja na istim tržištima, kao i veza koje bi mogle ograničiti konkurenciju na usko povezanim tržištima. AVK je utvrdio rizik od mogućnost trajnog usklađenog zajedničkog djelovanja s drugim operatorima na tržištu, veću mogućnost pogoršanja uvjeta za dobavu televizijskih programa drugim operatorima, te veću vjerojatnost da Telemachovi pretplatnici više neće imati pristup konkurentnim televizijskim programima, ili će ih Telemach uvrstiti na programske pozicije i u sheme koje su dostupne malom broju pretplatnika.

Također, ujedinjena kompanija mogla bi dobiti osjetljive poslovne informacije o svojim konkurentima, što bi joj pružilo značajnu konkurentsku prednost. United Group je u srpnju prošle godine potpisao ugovor vrijedan 230 mil. eura s češkom tvrtkom CME o kupnji njihovih kanala u Sloveniji i Hrvatskoj. Trebali su samo pristanak regulatora.

Komentirajte prvi

New Report

Close