Talijanski A2A prodaje dionice EPCG-a

Autor: Poslovni.hr , 01. lipanj 2017. u 21:59
Država ima pravo prvokupa dionica EPCG-a, Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Aneksom je kompaniji A2A, strateškom partneru u EPCG-u, dana konačna prilika da se izjasni o namjeri i daljnjem upravljanju elektroenergetskom kompanijom.

Talijanska kompanija A2A pokrenula je postupak prodaje svojih dionica u Elektroprivredi (EPCG), priopćio je crnogorski premijer Duško Marković i dodao da nije primjereno da u tome sudjeluje Crna Gora.

“Mi ćemo čekati njihovu odluku. Ta odluka mora biti stavljena nama na sto kako bi se odredili oko toga da li je prihvatamo ili ćemo mi ući u otkup njihovih dionica po pravu prvokupa“, rekao je Marković. Skupština je početkom ožujka usvojila aneks dioničarskog ugovora između države Crne Gore i kompanije A2A o daljnjem upravljanju u EPCG-u. Aneks ugovora važi šest mjeseci, odnosno do 30. srpnja, s obzirom na to da je postojeći istekao krajem prosinca 2016.. Aneksom je kompaniji A2A, strateškom partneru u EPCG-u, dana konačna prilika da se izjasni o namjeri i daljnjem upravljanju elektroenergetskom kompanijom. Na pitanje da li je konačno jasno da će se ići u gradnju drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja, Marković je odgovorio da je to razvojno opredijeljenje vlade kada je u pitanju energetski sektor.

“Još se vodi dijalog između mogućih investitora. Ne mogu sada reći kako će se to završiti, ali ne odustajemo od gradnje drugog bloka“, zaključio je Marković. Na pitanje ima li vlada rješenja za Željeznicu i Montenegro Airlines (MA), odgovorio je da cilj izvršne vlasti nije uvođenje stečaja u tim kompanijama.      

Komentirajte prvi

New Report

Close