Talijani su spremni graditi žičaru sa 20 milijuna eura vlastitog novca

Ilustracija: Getty Images Ilustracija: Getty Images

Uspješno realiziraju zahvaljujući ozbiljnosti i posvećenosti matične kompanije.

Italijanska kompanija Leitner, koja već posluje u Crnoj Gori, spremna je da uđe u projekt gradnje žičare sa gondolom od Kotora do Njeguša i to tako što bi gradnju, prema prvim procjenama vrijednu oko 20 milijuna eura, sami financirali, priopćeno je iz Vlade.

Kako piše Investitor.me, tim povodom su u Podgorici razgovarali premijer Duško Marković i predstavnici Leitnera, jednog od vodećih svjetskih proizvođača žičara, uspinjača, zračnih tramvaja i ski liftova, a koja realizira projkat žičare na Cmiljači i relaciji Manastir Podvrh – Đalovića pećina.

Premijer je, kako je priopćeno, zadovoljan dosadašnjim poslovanjem Leitnera u Crnoj Gori, ocijenivši da se obje žičare kao strateški projekti koje financira Vlada, a gradi Leitner uspješno realiziraju zahvaljujući ozbiljnosti i posvećenosti matične kompanije, ali i izboru kvalitetnog lokalnog partnera.

Komentari (3)
 • bigboffin
  bigboffin 8:41 14.10.2019.

  Leitner nije iz Italije….

 • Marcipanko
  Marcipanko 18:56 13.10.2019.

  @Mihael777 razumijem da vam ide na živce, ali nema se smisla uzrujavati. To je copy-paste članak iz srpskih ili crnogorskih novina i očito su pri “prevođenju” napravili previd. Ali da, jako im se često događaju takvi previdi

 • Mihael777
  Mihael777 10:43 11.10.2019.

  ITALIJANSKA kompanija??? Ljudi dragi molim Vas zaposlite lektora ako ne možete naći pismene novinare.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!