Swisslion-Takovu Vršački vinogradi

Autor: Poslovni dnevnik , 12. veljača 2017. u 21:59
U četvrtom pokušaju Vršački vinogradi prodani su za 4,6 mil. eura/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Novi vlasnik Rodoljub Drašković.

Tvrtka Vršački vinogradi prodana je za 575 milijuna dinara (4,6 milijuna eura) koncernu Swisslion-Takovo u vlasništvu Rodoljuba Draškovića.

Početna cijena bila je 480 milijuna dinara, što je pola od trenutno procijenjene vrijednosti tog poljoprivrednog kombinata. Uz Draškovića, ponude su dostavila još dva kupca. Srpska država je dosad tri puta putem natječaja pokušala prodati Vršačke vinograde. Posljednji pokušaj 2013. godine propao je jer je Agencija za privatizaciju tada izabrala jedinog ponuđača, kinesku kompaniju Guan Nan koja je ponudila 5,3 milijuna eura za kompaniju koja je tada bila procijenjena na 29 milijuna eura.

Ministarstvo gospodarstva je obavilo nadzor nad privatizacijom i na kraju je poništilo. Nakon toga Vršačke vinograde je restrukturiranje spašavalo od stečaja sve do studenoga 2015. godine. U međuvremenu, vrijednost tvrtke je smanjena pa je procijenjena na samo oko 960 milijuna dinara, što je gotovo 8 milijuna eura, a na popisu imovine ima 206 objekata, 516 parcela i 140 vozila. 

Komentirajte prvi

New Report

Close