Švedska kompanija Tidal odbila Jay Z-a i njegove milijune

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2015. u 15:51
Foto: Reuters

Mali dioničari odbili su ponudu o preuzimanju kompanije od strane poznatog američkog glazbenika i producenta Jay Z-a, koja je iznosila 56 mlijuna dolara.

Mali dioničari švedske kompanije za "streaming" glazbe Tidal, odbili su ponudu o preuzimanju od strane poznatog američkog glazbenika i producenta Jay Z-a, koja je iznosila 56 milijuna dolara.

Više od deset posto malih dioničara kompanije Aspiro, čiji je Tidal u vlasništvu, odbili su glazbenikovu ponudu čime mu poručuju kako se trebao držati originalne ponude koja je iznosila 90 posto udjela u kompaniji, piše The Telegrph.

'Ponuđač se još nije oglasio, bilo da je povukao, povisio ili snizio ponudu', izjavili su iz Tidala.

Mali dioničari smatraju kako je ponuda pre niska i da podcjenjuje potencijal kompanije.

Jay Z je pomoću svoje tvrtke 'Project Panther Bidco', poslao ponudu većinskom vlasniku koji je ponudu inicijalno i prihvatio.

Izvršni odbor kompanije poslao je i priopćenje svim dioničarima u kojem im savjetuje kako bi najpametnije bilo prihvatiti ponudu.

Tidal u svojoj bazi ima 25 milijuna pjesama te potpisane ugovore s najvećim glazbenim producentskim kućama uključujući i Sony Music Entertainment, Universal Music Group, Warner Music Group i druge. 

Komentirajte prvi

New Report

Close