Stečaj drugog slovenskog teleoperatera T 2

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. rujan 2014. u 15:58
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Stečaj je pokrenut na zahtjev komercijalnih banaka vjerovnica.

Okružni sud u Ljubljani uveo je u utorak postupak stečaja nad tvrtkom "T 2", drugim najvećim telekomunikacijskim operaterom u Sloveniji.

Stečaj je pokrenut na zahtjev komercijalnih banaka vjerovnica, odnosno tzv. "loše banke" koja je preuzela njihova potraživanja. Predviđa se da će nakon stečaja u tvrtki biti sačuvana tzv. "zdrava jezgra" kako stečaj ne bi imao posljedice na pretplatnike, odnosno korisnike usluga, a moguća je i prodaja tvrtke u stečaju nekom drugom telekomunikacijskom operateru.

Sud je konstatirao da T 2 više od dva mjeseca kasni s isplatom obveza prema vjerovnicima te za stečajnu upraviteljicu imenovao Danicu Čuk.

Prijedlog za stečaj sudu su podnijeli Tvrtka za upravljanje potraživanjima banaka ( tzv. loša banka – DUTB), Hypo Alpe-Adria Bank i Banka Celje.

Tvrtka T 2 je zadnjih godina poslovala s blokiranim računima i bila u postupku prisilnog podmirenja dugova.

Alternativni slovenski operater bio je jedna od glavnih investicija financijskih fondova koje je prije 15-ak godina pokrenula mariborska nadbiskupija, a koji su završili u stečaju, s velikim obvezama prema bankama od kojih su dobivali kredite za širenje i gradnju telekomunikacijske infrastrukture.

Komentirajte prvi

New Report

Close