Sony ušao na tržište od 40 milijardi dolara

Autor: Tomislav Pili , 15. listopad 2016. u 11:41
Playstation VR stoji 399 dolara, 200-tinjak dolara manje od konkurentskih setova/REUTERS

Analitičari predviđaju da bi japanska kompanija do kraja godine mogla prodati 1,4 milijuna setova i zaraditi 134 milijuna dolara.

Sony je u četvrtak počeo prodavati set za virtualnu stvarnost za svoje igraće konzole Playstation ušavši tako na tržište koje bi do 2020. moglo vrijediti čak 40 milijardi dolara.

Playstation VR stoji 399 dolara, 200-tinjak dolara manje od konkurentskih setova za osobna računala, poput Facebookova Oculus Rifta ili HTC-ova Viva. "U okvirima kućnog vizualnog iskustva, vjerujemo da je ovo najveća inovacija od pojavljivanja televizije. Ovo je poput vremeplova koji omogućava da odete gdje želite i budete što želite", izjavio je u Tokiju za Financial Times Atsushi Morita, Sonyev predsjednik za računalnu zabavu. Japanska kompanija nije objavila prodajne ciljeve za svoj set za virtualnu stvarnost niti koliko je primio prednarudžbi.

Poznato je tek da priprema 30 naslova igara za Playstation VR, a do kraja godine broj bi narastao na 50 naslova. Međutim, procjene tvrtke IHS Technology govore da bi Sony do kraja godine mogao prodati 1,4 milijuna setova i zaraditi 134 milijuna dolara. Podsjetimo, igraće konzole najveći su izvor prihoda Sonya, a prema mišljenju analitičara banke Nomura, virtualna stvarnost bit će jedan od najvećih pokretača rasta Sonyevih prihoda u sljedećih nekoliko godina. Analitičari smatraju da Sony ima veliku prednost u odnosu na rivale zbog baze korisnika Playstation konzola, a kojih je više od 40 milijuna širom svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close