Softverom osvojili svjetsku farmaceutsku industriju

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2017. u 22:00
Rješenja Amplexor Adriatica prisutna su u EU, regiji, Rusiji, SAD-u, Izraelu, Jordanu, Indiji i Indoneziji/Fotolia

Amplexor Adriatic dio je Amplexor grupe iz Luksemburga koja ima 26 podružnica i 1800 zaposlenika diljem svijeta.

Kompanija Amplexor Adriatic rješenja za upravljanje digitalnim sadržajem prodaje brojnim važnim farmaceutskim tvrtkama i proizvođačima medicinskih uređaja.

Prisutni su svugdje, od Sjedinjenih Američkih Država do Indonezije, a prihodi stalno rastu. Amplexor Adriatic od 2014. dio je Amplexor grupe sa sjedištem u Luksemburgu koja ima 26 podružnica i 1800 zaposlenika diljem svijeta. Amplexor Adriatic, koji se prije preuzimanja zvao Infotehna, zapošljava 125 ljudi u slovenskom Novom Mestu i u Zagrebu. Od osnutka krajem osamdesetih godina, tvrtka je podijeljena između između ta dva grada u kojima je smještena i farmaceutska industrija, u Novom Mestu Krka, a u Zagrebu Pliva koja je bila njihov prvi klijent, piše Delo.

 

90 posto

porasla je 2016. godine neto dobit Amplexor Adriatica

Amplexor Adriatic je globalni pružatelj sustava za upravljanje dokumentima i procesima u farmaceutskoj industriji. Svoja rješenja implementira u 60 kompanija u EU, zemljama bivše Jugoslavije i Sovjetskog Saveza, SAD-u, Izraelu, Jordanu, Indiji i Indoneziji. U Sloveniji ima dva, u Hrvatskoj tri klijenta, a izvoz im čini 97% ukupne prodaje. Prošle je godine tvrtka ostvarila 10,1 milijun eura prihoda, koji su 2015. iznosili 6,6 milijuna eura. Pri tome, ostvarili su 1,8 milijuna eura neto dobiti, što je preko 90% više nego u 2015.  

I prihod i dobit stalno su rasli posljednjih godina. Brzi rast objašnjavaju time što su postali dio grupe Amplexor, dobivši tako pristup najvećim svjetskim farmaceutskim kompanijama.

"Grupa pruža čvrsto zaleđe. Farmaceutske tvrtke kupuju naš softver koji mijenja način njihovog rada te im je potreban potpuno pouzdan partner. Mala tvrtka nije dovoljno konkurentna", kažu u Amplexor Adriaticu. Na pitanje gdje će biti za deset godina odgovaraju: "I dalje ćemo biti usredotočeni na istu industriju. Skup naših proizvoda i usluga bit će bogatiji, noviji, a u njih će biti uključena najnaprednija umjetna inteligencija. Kupci će dobiti sve što im je potrebno za upravljanje poslovnim procesima, dokumentima, podacima i informacijama. Amplexor Life Sciences bit će jedan od tri najveća svjetska igrača na tom, području". 

Komentirajte prvi

New Report

Close