Snažna ulaganja u inovacije i izdržljiv portfelj pokreću rast BASF-ova sektora Zaštite bilja

Autor: Objava za medije , 07. rujan 2016. u 15:11
FOTO: Press

Od inovacija lansiranih između 2015.-2025. očekuje se rekordna prodaja od 3 milijarde eura.

“U izvrsnoj smo poziciji da ponudimo svojim korisnicima rješenja koja ispunjavaju njihove specifične potrebe,” rekao je Markus Heldt, predsjednik BASF-ova sektora Zaštite bilja, na konferenciji za medije u Ludwigshafenu. “Naš portfelj, naši kanali i sposobnost brzih promjena i razumijevanja potreba poljoprivrednika daju nam solidnu konkurentsku prednost. Tržište agrokemikalija razvija se i mi aktivno nastojimo iskoristiti prilike koje proizlaze iz trenutnih pokušaja spajanja kako bismo povećali svoj doprinos i ponudu vrijednosti,” izjavio je Heldt. Na konferenciji je tvrtka istaknula zadnje inovacije za poljoprivrednike i svoju strategiju za budući rast, istodobno govoreći o tekućim transformacijama i izazovima u poljoprivredi.

 

Unatoč trenutnoj makroekonomskoj kolebljivosti, poljoprivredno tržište i dalje je atraktivno. Globalni zahtjevi za povećanjem proizvodnje hrane i kvalitete hrane nisu se promijenili. “Zadatak poljoprivrednika da prehrane sve veće, bogatije i zahtjevnije stanovništvo neće biti ništa lakši – potreba za novim tehnologijama, kao što su naše, i dalje će biti velika,” kaže Heldt. Kako bi na najbolji mogući način izašao ususret poljoprivrednicima i ostvario rast na tom tržištu, BASF će nastaviti snažno ulagati u istraživanje i razvoj, jačati svoje kanale inovacija i ulaziti u partnerstva kako bi se ubrzao razvoj novih tehnologija. “Povećat ćemo svoj globalni otisak istodobno osiguravajući našu poslovnu profitabilnost i dugoročan uspjeh. Vjerujemo da ključni čimbenici budućeg poslovnog rasta nisu samo veličina, nego i usredotočenost na korisnike i okretnost, jer se zahtjevi poljoprivrednika ubrzano mijenjaju,” zaključuje Heldt.

 

Proizvodi koji su novi kandidati za BASF-ov sadašnji kanal inovacija u zaštiti bilja u naprednoj su fazi, i to za sve indikacije. Tvrtka procjenjuje da će prodaja proizvoda za zaštitu bilja izbačenih na tržište između 2015. i 2025. godine iznositi ukupno 3 milijarde eura. Jedan je od primjera najnoviji BASF-ov fungicid, Revysol®, hitno potrebna inovacija kojoj je dodijeljena ključna uloga u suzbijanju bolesti i otpornosti od sezone 2018./2019. nadalje. Taj spoj, koji se trenutno nalazi u postupku registracije pred europskim tijelima, pokazao je iznimnu biološku djelotvornost protiv niza patogenih organizama, a također i povoljan profil što se tiče zadovoljavanja propisa.

“Naše poslovanje u zaštiti bilja vrlo je uspješno proteklih godina i značajno pridonosi BASF-ovoj zaradi,” rekao je Dr. Harald Schwager, član Upravnog odbora izvršnih direktora tvrtke BASF. “U proteklom desetljeću, prodaja u tom sektoru porasla je sa 3,3 milijarde na 5,8 milijardi eura, što je porast od 75 posto. Taj izniman uspjeh pokazuje da ispunjavamo svoja obećanja.” Povećanje prodaje izračunato je kao prosjek geografskih regija i indikacija proizvoda. Prosječna EBITDA marža sektora od 25 posto u tom razdoblju vodeći je pokazatelj uspješnosti u industriji agrokemikalija. “To potvrđuje važnost Sektora zaštite bilja i njegove doprinose koncernu BASF,” dodao je Schwager.

Tvrtka kontinuirano nastoji nadopuniti svoju tradicionalnu ponudu sredstava za zaštitu bilja kako bi poljoprivrednicima osigurao nove tehnologije. Primjerice, MaglisTM najznačajnije je dostignuće u području digitalnog uzgoja. Alati na toj digitalnoj platformi, pokrenutoj početkom 2016. godine, omogućuju temeljna nova saznanja i precizne informacije koje poljoprivrednicima pomažu u upravljanju svojim poslovima. MaglisTM pomaže poljoprivrednicima u prikupljanju, tumačenju i praćenju niza podataka u vezi s usjevima, što dovodi do kvalitetnijih odluka o tome kako uzgajati i stavljati usjeve na tržište.

Razvijanje rješenja proisteklih iz kombinacije kemijske i biološke struke još je jedno važno težište BASF-ove strategije rasta. Tvrtka je jedna od nekolicine koje mogu isporučiti, primjerice, proizvod za tretiranje sjemena koji sadrži mješavinu bioloških i kemijskih spojeva. Ulaganje u biološka rješenja, koja se sastoje od prirodnih organizama ili ekstrakata biljaka, poljoprivrednicima će donijeti brojne prednosti, uključujući dostupnost dodatnih načina djelovanja koji mogu dovesti do bolje kontrole rezistencije. Nedavnim otvaranjem novog centra za istraživanje i razvoj bioloških i sjemenskih rješenja u središnjici sektora u Limburgerhofu dodatno će se ubrzati razvoj novih proizvoda u tim područjima.

Do kraja 2016. BASF očekuje da će poljoprivredno tržište ostati nesigurno, a poslovno okruženje izazovno. Na temelju sadašnjih trendova, financijski je cilj Sektora zaštite bilja u 2016. godini ostvariti razinu profitabilnosti iz 2015. godine. “Naše prodajno osoblje bit će blizu korisnika. Intenzivirat ćemo rad na prodaji, uz podršku izlaska na tržište novih proizvoda i formula,” rekao je Schwager. “Promjene dovode do novih prilika za poslovni rast i diferencijaciju. Možemo se s ponosom osvrnuti na 100 godina BASF-ovih dostignuća u doprinosu revolucionarnih rješenja za poljoprivrednike. Još je važnije gledati u budućnost i biti dio vodećeg tima u djelatnosti koji pomaže da se oblikuje i unaprijedi budućnost moderne poljoprivrede,” zaključuje Schwager.

Komentirajte prvi

New Report

Close