Snažan skok dobiti talijanskog Generalija u 2013.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. ožujak 2014. u 12:42
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

Talijanska osiguravajuća grupa Generali izvijestila je u četvrtak o snažnom skoku neto dobiti u prošloj godini i prognozira još bolju 2014. godinu.

Talijanska osiguravajuća grupa Generali izvijestila je u četvrtak o snažnom skoku neto dobiti u prošloj godini i prognozira još bolju 2014. godinu.

U prošloj je godini neto dobit iznosila 1,9 milijardi eura, što je najbolji rezultat u šest godina. U 2012. grupa je ostvarila 94 milijuna eura neto dobiti. Operativna dobit porasla je za 5,3 posto, na 4,2 milijarde eura.

Upravni odbor preporučio je da se dioničarima isplati više nego udvostručena dividenda, od 45 eurocenti po dionici, u odnosu na 20 eurocenti koliko je isplaćeno u 2012. godini.

Tvrtka je prošle godine počela s realizacijom trogodišnjeg programa za podizanje profitabilnosti. Izvršni direktor Mario Greco ističe da je 2013. bila "ključna godina za zaokret u Generaliju a rezultati potvrđuju da smo na pravom putu da ostvarimo ciljeve u našem strateškom planu odnosno da smo ih čak premašili".

To je bila prva u dugom nizu godina u kojima rezultati odražavaju samo poslovanje i na njih ne utječu jednokratne stavke, objasnio je Greco.

Tijekom godine tvrtka je prodala imovinu u vrijednosti 2,4 milijarde eura i kupila 1,5 milijardi eura vrijedne udjele u strateški važnim sektorima, rekao Greco.

U ovoj godini u Generaliju očekuju daljnji rast operativne i neto dobiti u skladu sa strateškim planom, usprkos i dalje neizvjesnoj gospodarskoj situaciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close