Slovaci za Palomu nude 18 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 23. lipanj 2016. u 13:42
Slovaci spremni platiti 4,01 eura po dionici

Nakon povlačenja poljskog fonda.

Nakon povlačenja poljskog financijskog fonda Abris Capital slovenskog proizvođača higijenskih proizvoda Palomu želi preuzeti slovački Eco-Invest, piše Dnevnik.

Umjesto prošle godine određenog minimalnog iznosa za dokapitalizaciju Palome od 15 milijuna eura, Eco-Invest koji je u BiH većinski vlasnik banjalučkog SHP Celexa, za Palomu nudi više od 18 milijuna eura.  Dokapitalizaciju bi, kako se navodi, slijedio otkup dionica. Slovaci za dionicu nude 4,01 eura, dok je Abris Capital nudio 3,3 eura po dionici Palome.

Drugim riječima, ako bi ponudu Eco-Investa prihvatio Slovenski državni holding (SDH), za prodaju više od 71 posto dionica Palome prihodovao bi 1,7 milijuna eura više nego da je prihvatio Abrisovu ponudu.  Usto, nedavno je Eco-Invest najavio dodatnih 70 milijuna ulaganja i stvaranje 200 novih radnih mjesta, što bi značilo da bi u Palomi bilo zaposleno gotovo tisuću radnika, te osnivanje regionalnog razvoja centra u Slatkom vrhu. Miroslav Weiss, prvi čovjek Eco-Investa, nedavno je objavio da bi Paloma postala vodeći brend u njihovoj grupi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close