Skok dobiti Coca-Cole za 20 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. srpanj 2015. u 15:13
Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL

Dionice Cokea od početka su godine oslabile za nešto više od dva posto od početka godine, a u posljednjih 12 mjeseci cijena im je pala za gotovo 1 posto.

Američki proizvođač bezalkoholnih pića Coca-Cola u srijedu je izvijestio da mu je u drugom tromjesečju dobit poskočila za 20 posto, nakon što je povećao cijene na sjevernoameričkom tržištu i time amortizirao utjecaj snažnijeg dolara, koji je umanjio vrijednost inozemnih prihoda.

Neto dobit koja se pripisuje dioničarima u drugom je tromjesečju, koje je završilo 3. srpnja, tako dosegnula 3,11 milijardi dolara, odnosno 71 cent po dionici, pokazalo je financijsko izvješće. U istom razdoblju lani iznosila je 2,6 milijardi dolara.

Prihodi su, pak, u navedenom razdoblju smanjeni, na 12,16 milijardi dolara, s 12,57 milijardi dolara godinu dana ranije. Američki div industrije bezalkoholnih pića oko 41 posto prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima.

"Rezultati za drugo tromjesečje u skladu su s našim očekivanjima i označuju nastavljeni napredak u smjeru vraćanja zamaha u našem globalnom poslovanju. Provodimo strateške inicijative i ostajemo fokusirani na poticanje učinkovitosti kroz produktivnost i donošenje discipliniranih investicijskih odluka kako bismo ubrzali rast", kazao je izvršni direktor Muhtar Kent.

Dionice Cokea od početka su godine oslabile za nešto više od dva posto od početka godine, a u posljednjih 12 mjeseci cijena im je pala za gotovo 1 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close