Siemens ukida ili premješta tisuću radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. veljača 2016. u 11:52
Foto: Pixsell

Siemens planira rezove jer kapaciteti u odjelu za procesnu industriju i pogone u Njemačkoj nisu iskorišteni, objavio je taj dnevni list.

Njemački industrijski konglomerat Siemens planira ukinuti ili preseliti u druge zemlje više od 1.000 radnih mjesta iz odjelu za proizvodnju pogona za proizvođače nafte i rudarske tvrtke jer su niske cijene nafte natjerale te kompanije na smanjenje kapitalne potrošnje, piše njemački Handelsblatt.

Siemens planira rezove jer kapaciteti u odjelu za procesnu industriju i pogone u Njemačkoj nisu iskorišteni, objavio je taj dnevni list, pozivajući se na izvore u industriji.

Siemens, koji je nedavno najavio ukidanje radnih mjesta zbog prigušenog gospodarskog rasta i slabe potražnje klijenata iz energetskog sektora, odbio je to komentirati.

Cijena nafte pala je za oko 70 posto od sredine 2014. godine, natjeravši proizvođače nafte i rudarske kompanije na smanjenje ulaganja, među ostalim, u velike pogone kakve proizvodi Siemens. Na prezentaciji tromjesečnih rezultata, izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser priznao je nedavno da se taj odjel – kao i odjel za energiju i plin  – bori sa strukturnim promjenama.

Komentirajte prvi

New Report

Close