Siemens se povlači iz poslovanja sa solarnom energijom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. listopad 2012. u 14:35
PXL

Njemački inženjerski div Siemens izvijestio je u ponedjeljak da se planira povući iz poslovanja sa solarnom energijom budući da nije uspio ostvariti svoja poslovna očekivanja.

Njemački inženjerski div Siemens izvijestio je u ponedjeljak da se planira povući iz poslovanja sa solarnom energijom budući da nije uspio ostvariti svoja poslovna očekivanja.

"Kompanija planira prodati poslovanje sa solarnom energijom i trenutno razgovara s potencijalnim kupcima. Siemens se namjerava usredotočiti na obnovljivu energiju vjetra i na hidroenergiju", navodi se u priopćenju.

"Energetski odjel bit će smanjen a odjel za solarnu i hidro energiju prestaje s radom", objavili su iz Siemensa. Dodaju da je prihod odjela za solarnu i hidro energiju u poslovnoj godini koja je završila 30. rujna iznosio od 150 do 250 milijuna eura a trenutno zapošljava oko 800 zaposlenika.

U kompaniji ističu da se poslovanje sa solarnom energijom nije pokazalo profitabilnim kao što su se nadali.

"Zbog promijenjenih okvirnih uvjeta, nižeg rasta i snažnog cjenovnog pritiska na tržištima solarne energije, očekivanja kompanije u vezi s poslovanjem na području solarne energije nisu ispunjena", zaključuju u Siemensu.

Svjetsko tržište koncentrirane Sunčeve energije smanjilo se sa četiri gigavata (GW) na nešto više od jednog gigavata, naveli su u njemačkom poduzeću.

U budućnosti će se Siemensovo poslovanje s obnovljivim izvorima fokusirati na hidroenergiju i na energiju vjetra, a energetski sektor "obuhvaćat će odjele za proizvodnju energije iz fosilnih izvora (termoelektrane), odjel za energiju vjetra, odjel za naftu i plin i odjel za prijenos struje", ističu u Siemensu.

Komentirajte prvi

New Report

Close