Siemens kupuje tvrtku Dresser-Rand za 7,6 mlrd. dolara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. rujan 2014. u 10:51
Arhivska fotografija: Patrik Macek / Pixsell

Iz Siemensa su izvijestili da je njihova ponuda od 83 dolara po dionici dobila jednoglasnu podršku odbora direktora Dresser-Randa.

Industrijski konglomerat Siemens u ponedjeljak je izvijestio da će za 7,6 milijardi dolara kupiti američkog proizvođača opreme za naftna polja Grupu Dresser-Rand, što će pružiti značajnu podršku njemačkom konglomeratu u segmentu naftnog i plinskog poslovanja na području Sjeverne Amerike.

Iz Siemensa su izvijestili da je njihova ponuda od 83 dolara po dionici dobila jednoglasnu podršku odbora direktora Dresser-Randa. Usporedbe radi, u petak je na zatvaranju tržišta cijena dionica američke kompanije iznosila 79,91 dolar, što znači da je porasla za 27 posto u protekla tri mjeseca tijekom kojih se špekuliralo o toj akvizciji.

"Kao prvoklasni brend na globalnom tržištu za energetsku infrastrukturu, Dresser-Rand savršeno se uklapa u Siemensov portfelj. Udruženim snagama stvorit ćemo pružatelja usluga svjetske klase za potrebe rastućih tržišta plina i nafte", kazao je izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser u današnjem priopćenju.

U Siemensu ciljaju financijske efekte transakcije do 2019. u godišnjem iznosu od preko 150 milijuna eura, čime će se dodatno ojačati pozicija njemačkog konglomerata u segmentu turbo kompresora, industrijske i opreme za potrebe rafinerijskog poslovanja, kao i u segmentu parnih turbina.

U odvojenom je priopćenju Siemens nadalje objavio da će za tri milijarde eura prodati 50-postotni udjel u tvrtki BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH svome partneru u tom zajedničkom poduhvatu – tvrtki Robert Bosch GmbH, čime će se okončati više od 45 godina staro partnerstvo dviju kompanija u segmentu kućanskih aparata.

Komentirajte prvi

New Report

Close