Siemens i Mitsubishi pripremaju zajedničku ponudu za Alstom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. lipanj 2014. u 16:30
Reuters

Njemački inženjerski div Siemens i japanski Mitsubishi Heavy Industries potvrdili su danas da pripremaju zajedničku ponudu za energetsko poslovanje francuske grupe Alstom.

 Njemački inženjerski div Siemens i japanski Mitsubishi Heavy Industries potvrdili su danas da pripremaju zajedničku ponudu za energetsko poslovanje francuske grupe Alstom.

"Mitsubishi Heavy Industries (MHI) i Siemens objavili su danas da zajedničkim snagama razmatraju potencijalni prijedlog za određeni dio imovine francuskog multinacionalnog konglomerata Alstom radi jačanja buduće pozicije Alstoma, MHI-ja i Siemensa", navodi se u priopćenju.

Dvije grupe donijet će odluku o eventualnom podastiranju ponude Alstomovom upravnom odboru do 16. lipnja, dodaje se.

Ponuda japanske i njemačke kompanije konkurirat će onoj američkog General Electrica (GE) koja je naišla na otpor u francuskim političkim krugovima.

GE je podastro ponudu za Alstomovo poslovanje s energijom koje proizvodi generatore, turbine i transmisijske sustave i predstavljalo bi dopunu odgovarajućeg poslovanja američke kompanije.

Alstomov energetski odjel čini 70 posto poslovanja grupe koja će u slučaju prodaje biti svedena na odjel željezničke opreme.

Izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser kazao je da se veseli suradnji s MHI-jem na stvaranju dugoročnog rješenja za Alstom, MHI i Siemens.

Njegov kolega u japanskoj kompaniji Shunishi Miyanaga kazao je da je "Siemens pozvao MHI da udruže snage i čvrsto vjerujemo da možemo dati značajan doprinos partnerskom rješenju za Alstom koje će stvoriti dodatnu vrijednost za sve partnere, uključujući Francusku".

Komentirajte prvi

New Report

Close