Šef Teve bez objašnjenja podnio ostavku

Autor: Tomislav Pili , 07. veljača 2017. u 21:59
Erez Vigodman/REUTERS

Odlazak nakon samo dvije godine.

Svega dvije godine nakon što je preuzeo kormilo najvećeg svjetskog proizvođača generika, Erez Vigodman u ponedjeljak je dao ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora Teve.

Izraelski farmaceut u priopćenju nije objasnio razloge Vigodmanove ostavke, a on je samo kratko izjavio kako je "sada pravi trenutak za ostavku". Vigodmana će privremeno na mjestu izvršnog direktora zamijeniti predsjednik kompanije Yitzak Peterburg dok će Sol Barer, član upravnog odbora, preuzeti Peterburgovu poziciju. Kompanija je pokrenula potragu za novim izvršnim direktorom.

No, valjda će sljedeći čelnik Teve potrajati duže nego posljednja dva direktora. Erez Vigodman preuzeo je dužnost u siječnju 2014. godine naslijedivši Jeremya Levina koji se također nije zadržao duže vrijeme. Iako je bio dobro upoznat s funkcioniranjem Teve, Vigodmanu se oduvijek zamjerao nedostatak farmaceutskih znanja s obzirom da je prije vodio prehrambene i kemijske kompanije.

Unatoč tome, tijekom njegova mandata kompanija je ostvarila svoju najveću akviziciju. Za 40,5 milijardi dolara preuzela je poslovanje s generičkim lijekovima američkog Allergana čime je učvrstila lidersku poziciju u proizvodnji generičkih lijekova. Nakon objave o ostavci Vigodmana dionica Teve oslabila je jedan posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close