SAP-ovci uzvratili na kritike akvizicije

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2018. u 21:59
Iznenadili dioničare, Foto: REUTERS

Kompanija ove godine očekuje prihode iznad 400 milijuna dolara, a time bi rast poslovanja u posljednjih nekoliko godina iznosio 40 posto.

SAP-ova uprava uzvratila je na kritike kako je previše platila za američku tvrtku Qualtrics, specijaliziranu za internetsko praćenje potrošačkog sentimenta. SAP je za tu tvrtku platio osam milijardi dolara što je njegova najveća akvizicija u posljednje četiri godine. Međutim, objava kupnje iznenadila je dioničare kojima je do sada uprava tvrdila da će tražiti manje mete za preuzimanje, pa je dionica nakon objave potonula šest posto. Govoreći u petak na tehnološkoj konferenciji banke Morgan Stanley u Barceloni, financijski direktor Luka Mučić je kazao kako je kupnja Qualtricsa realizirana u samo mjesec dana, ali da je uprava ozbiljno provjerila je li ta akvizicija povoljna za SAP.

Mučić smatra kako je cijena koju je njemački softverski div platio vrlo atraktivna dodavši da je Qualtrics vrlo efikasna platforma s nevjerojatno širokom primjenom. “Tako nešto ne pronalazite često u kompaniji te veličine”, tvrdi SAP-ov financijski direktor. Qualtrics je osnovao Ryan Smith u garaži svojih roditelja, prije 16 godina.

Kompanija ove godine očekuje prihode iznad 400 milijuna dolara, a time bi rast poslovanja u posljednjih nekoliko godina iznosio 40 posto. SAP, kao najvrednija europska tehnološka kompanija, moći će brzo upravljati rastom i profitabilnošću Qualtricsa prodajom njegovih usluga izvan SAD-a, ocjenjuje Mučić, a prenosi Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close