Samsung razmišlja o tvornici kućanskih aparata u Americi

Autor: Tomislav Pili , 02. veljača 2017. u 21:59
Samsung već ima jednu tvornicu u SAD-u/REUTERS

Popustili pod Trumpovim pritiskom.

Južnokorejski Samsung posljednja je inozemna kompanija koja je popustila pod pritiskom američkog predsjednika Donalda Trumpa oko smanjenja uvoza.

Prema navodima Reutersa koji se poziva na izvore bliske kompaniji, Samsung razmišlja o gradnji tvornice kućanskih aparata u SAD-u. Detalji poput iznosa kojeg će Samsung investirati u taj pogon te gdje će biti smješten još se moraju dogovoriti unutar Uprave, dodaje izvor. U službenom komentaru na Reutersov upit iz Samsunga su poručili kako "nastavljaju vrednovati nove investicijske potrebe u SAD-u koje mogu pomoći u boljoj usluzi američkim kupcima".

Podsjetimo, Samsung već ima jednu tvornicu u SAD-u, i to u teksaškom gradu Austinu gdje proizvodi elektroniku. Do sada je u tu tvornicu uloženo 17 milijardi dolara. Iako su mu do sada na meti bile najveće svjetske kompanije, predsjednik Donald Trump do sada nije posebno izdvajao južnokorejske kompanije. No, Korejci su očito odlučili preduhitriti Trumpa. Hyundai je prošlog mjeseca najavio da će u sljedećih pet godina u Ameriku uložiti 3,1 milijardu dolara,  50 posto više nego što je ranije planirao. Samsungov rival LG Electronics u siječnju je najavio da će tijekom prvog polugodišta odlučiti o gradnji američke tvornice. No, usput je osudio i Trumpov protekcionizam. 

Komentirajte prvi

New Report

Close