Samsung brine nestašica hit mobitela

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 25. kolovoz 2016. u 11:24
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Potražnja za Galaxy Note 7 od 15 milijuna komada teško se zadovoljava.

Rekordna potražnja za Samsungovim novim pametnim telefonom Galaxy Note 7 kompaniju je dovela do izazova hoće li moći na vrijeme udovoljiti novim zahtjevima tržišta. Procjenjuje se da bi se ove godine moglo prodati čak 15 milijuna Galaxy Note 7 – ili dvaput više nego što je Samsung inicijalno bio spreman.

“Prednarudžbe za Galaxy Note 7 daleko su premašile naše procjene, pa je datum izlaska na nekim tržištima prilagođen”, poručili su u srijedu iz kompanije za Reuters. Iako se dobre prognoze obično dočekaju s oduševljenjem, postoje i prateći izazovi. Naime, ukoliko Samsung ne uspije na vrijeme osigurati dovoljan broj uređaja dok za njima traje pomama, to bi umjesto njega mogli učiniti rivali poput Applea.

Pojavila se i zabrinutost dijela ulagača koji strahuju da bi se scenarij razočaravajuće prodaje Galaxy S6-ice mogao ponoviti. Stoga je vrijednost Samsungove dionice u srijedu nakon objave o problemima s isporukom pala za dva posto s rekordne razine dosegnute dan ranije. Za usporedbu, indeks Seoulske burze bio je niži za 0,3 posto. No, analitičari kažu da razloga za strah nema jer su lošoj prodaji S6-ice kumovali proizvodni problemi sa zakrivljenim zaslonom, što ovdje nije slučaj te da trenutna nestašica Galaxy Note 7 pametnog telefona neće prerasti u dugoročni problem.

“Potražnja je veća nego su očekivali, a opskrba nije velik rizik s obzirom da je Samsung ključne komponente izradio bez problema”, komentirao je Nomurin analitičar C.W. Chung. Bez previše detalja, iz Samsunga su poručili da problem nastoje ukloniti u najkraćem mogućem roku. Bez previše detalja, iz Samsunga su poručili da problem nastoje ukloniti u najkraćem mogućem roku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close