Rusi McDonald’su zatvorili četiri restorana brze prehrane u Moskvi

Autor: Poslovni dnevnik , 21. kolovoz 2014. u 22:00
Ronaldu McDonaldu u Rusiji nije do šale

Nadležna agencija našla “brojna nepoštovanja sanitarnih propisa”.

Moskva  Ruska agencija za zaštitu potrošača privremeno je zatvorila četiri restorana američke kompanije za brzu prehranu McDonald'sa "zbog nepoštovanja sanitarnih propisa".

Navode da su "brojna nepoštovanja sanitarnih propisa utvrđena tijekom pregleda McDonald'sovih restorana u Moskvi od 18. do 20. kolovoza 2014." Rad četiriju objekata tog lanca brze prehrane, među kojima je i restoran u samom središtu Moskve, na dva koraka od Kremlja, "privremeno je prekinut", dodaje se u priopćenju. Prekršaj se odnosi na izbor namirnica i sanitarne uvjete. Najalčjeno je da će se inspekcija McDonald'sovih kafea u Moskvi nastaviti. McDonald's je priopćio kako razmatra prigovore dodajući kako mu je "prioritet osigurati sigurne i kvalitetne proizvode", navodi BBC.

Do zatvaranja dolazi usred sve većih napetosti između Rusije i Zapada zbog krize u Ukrajini. Rusija je početkom kolovoza odlučila zabraniti uvoz većine prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije Moskvi.McDonald's je u Rusiju došao u siječnju 1990., posljednje godine postojanja Sovjetskog Saveza. Njegov prvi restoran u toj zemlji, u središtu Moskve, danas je jedan od najposjećenijih u svijetu. Nedavno je ruski lanac brze hrane RusBurger najavio da će na tom poluotoku otvoriti svoje restorane u lokalima bivših restorana McDonald's, zatvorenima nakon ruske okupacije tog ukrajinskog poluotoka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close