Riskantna kampanja im se isplatila: Unatoč bojkotu desničara prodaja skočila za 31 posto

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2018. u 20:48
FOTO: Reuters

Polemika nastala oko Nikeove posljednje kampanje s bivšim igračem NFL-a u glavnoj ulozi, Colinom Kaepernickom, dovla je do povećanja prodaje Nikeovih proizvoda za 31%.

Prema Edison Trends-u, došlo je do postotnog smanjenje Nike-ove prodaje od 0,12%, međutim online prodaja je zapravo porasla za 31% od nedjelje do utorka. U usporedbi sa 2017. godinom zabilježen je porast od 17% za isto razdoblje, piše PoslovniPuls.

U svom priopćenju istraživačka tvrtka je tako izjavila da su nakon Nike-ovog prvog izlaska u javnost o posljednjoj „Just Do It“ kampanji, u ponedjeljak poslijepodne, nezadovoljstvo kupaca i prijetnje bojkotom bile gorući naslovi u tisku, čak je i sam predsjednik dao svoj komentar. No, istraživanje ipak pokazuje kako, barem zasad, tvrtka ne osjeća nikakve negativne utjecaje te kampanje.

>> Iza učestalog javnog spaljivanja popularnih Nike tenisica stoji mračna priča

„Nike-ova prodaja u ljeto 2018. pokazuje jednak trend kao i prošle godine, gdje se krajem kolovoza obujam narudžbi postepeno smanjivao. Sličnost u smanjenju vidljiva je i za vikend kada je bio praznik rada, no već u ponedjeljak i utorak vidljiv je značajan porast u prodaji u odnosu na prije.“ navodi Edison Trends.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zapravo već godinama biram druge brandove…

To je samo kratkoročan efekt. Oni koje je ova kampanja odbila se neće više vratiti Nike proizvodima. Oni koje je trenutno privukla će uskoro na nju zaboraviti i otići za nečim drugim.

New Report

Close