Rekonstrukcija Ludwig Ferdinand Palače na Wittelsbacherplatzu

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2014. u 10:02
Fotografija: Thinkstock

Rad na rekonstrukciji unutrašnjosti Ludwig Ferdinand Palais, registrirana je povijesne zgrade na Wittelsbacherplatz u Münchenu, dosegao je svojih pola puta. Siemens je razvio modelacijske planove u uskoj suradnji s bavarskim uredom za očuvanje povijesnih mjesta.

Rad na rekonstrukciji unutrašnjosti Ludwig Ferdinand Palais, registrirana je povijesne zgrade na Wittelsbacherplatz u Münchenu, dosegao je svojih pola puta. Siemens je razvio modelacijske planove u uskoj suradnji s bavarskim uredom za očuvanje povijesnih mjesta. U 2013, Grad München je odobrio građevinsku dozvolu za projekt. Polazišna točka za opsežni projekt rekonstrukcije je odluka za opremanje povijesni palače za budućnost i učiniti je sastavnim dijelom Siemensovog budućeg sjedišta.

Strukturne analize potvrdile da palača – izgrađena 1825 prema nacrtima iz Leo von Klenze – obuhvaća različite dijelove različitih vremenskih perioda. Skriveno iza fasade von Klenze dizajna, različiti dijelovi su promijenjeni tijekom dvadesetog stoljeća. Većina promjene koje su napravljene tijekom godina će biti poništena tijekom obnove.

˝Rasporiti˝ dio zgrade je važan preduvjet za izgradnju nove unutrašnjosti. Temelji moraju biti ojačani i zgradine strukturne komponente stabilizirane ugradnjom niza konstrukcija – neke privremeno, od podruma do krova. Razlike između visina stropa u glavni ulazni prostor i sjeverni dio palače tada će biti eliminiran, i  svi originalni katovi će biti obnovljena u cijeloj zgradi. Tvrtka će također nastaviti u skladu s Leo von Klenze planom za dizajn interijera. Sheme boja i koncepti dizajna za stropove, zidove i podove će se primjerice temeljiti na povijesnim referentnim projektima.

Zaštite od požara i sigurnosni uvjeti također igraju ključnu ulogu u radovima obnove. Na sjeverozapadnoj strani palače biti će prostor za veliko stubište s dizalima koja osigurava kontinuirani prijelaz nove zgrade. Opsežna tehnologija gradnje postrojenja će biti smještena na potkrovlju i u podrumu. Povijesno stubište i istočno krilo će ostati potpuno netaknuto. Povijesne značajke koje datiraju još iz 1950-ih – će biti sačuvana. Radove na uređenju eksterijere provodi njemačka tvrtka Rank, koja je uspješno provela mnoge slično složene projekte obnove u gradu, uključujući i Akademiju likovnih umjetnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close