Red Bull plaća odštetu: Tko nije dobio krila dobit će 10 dolara

Autor: Agencija VLM , 10. listopad 2014. u 11:23
YouTube screenshot

Tvrtka Red Bull GmbH ovog je tjedna u SAD-u potpisala dvije velike nagodbe kojima je konzumentima u SAD-u zbog lažnog slogana ”Red Bull daje ti krila” pristala isplatiti čak 13 milijuna dolara.

Tvrtka Red Bull GmbH ovog je tjedna u SAD-u potpisala dvije velike nagodbe kojima je konzumentima u SAD-u zbog lažnog slogana ''Red Bull daje ti krila'' pristala isplatiti čak 13 milijuna dolara.

Svi koji su u posljednjih 12 godina pili Red Bull, a u tom periodu nisu "dobili krila", imaju pravo zatražiti novčanu naknadu od 10 dolara ili dobiti Red Bullove proizvode u vrijednosti od 15 dolara.

Dio je to novčane nagodbe od 13 milijuna dolara koju je, piše Daily Mail, kompanija Red Bull GmbH pristala isplatiti zbog lažnog reklamiranja u SAD-u. Za sve je zaslužan njihov poznati slogan ''Red Bull daje ti krila''.

Prvotni plan bio da se naknada isplati svakome tko je energetsko piće popio od 1. siječnja 2002. do 3. listopada 2014. godine. No, na stranicu kompanije već se prijavilo više od 100.000 korisnika pa se postavlja pitanje kako će se odšteta raspodijeliti ako zahtjev za potraživanjem podnese više od 1,3 milijuna konzumenata.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ispravili smo. Hvala na upozorenju.

Poslovni je stvarno loš. U jednom dijelu teksta piše 13 milijuna a u drugom 13 milijardi dolara. Iz stranih izvora je lako zaključiti da se radi o 13 milijuna ali trebalo je i to provjeriti…
Loš je i pravosudni sustav. Sve one koji su pomislili da će dobiti krila pijući Red bull treba poslati u institucije gdje će se utvrditi njihovo psihičko stanje.

New Report

Close