Rast prihoda LinkedIna zbog jačanja potražnje za uslugom zapošljavanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. listopad 2014. u 11:36
Foto: Reuters

Društvena mreža za poslovne ljude LinkedIn izvijestila je u petak o snažnom rastu prihoda u trećem tromjesečju.

Društvena mreža za poslovne ljude LinkedIn izvijestila je u petak o snažnom rastu prihoda u trećem tromjesečju, zahvaljujući porastu potražnje za njezinim uslugama zapošljavanja.

Poslovanje te internetske kompanije vezano za zapošljavanje bilo je uspješno jer su poslodavci ocijenili korisnima njezine usluge u procjenama podobnosti kandidata za obavljanje poslova.

Prihodi odjela LinkedIna vezani za zapošljavanje, pod nazivom "Talent rješenja", porasli su u trećem tromjesečju za 45 posto, dosegnuvši razinu od 61 posto ukupnih prihoda.

"U trećem tromjesečju je oko 75 posto novih članova LinkedIna došlo izvan SAD-a, ponajviše iz Kine. Kina je po prijavama na dnevnoj bazi bila drugi najveći korisnik te mreže, nakon SAD-a", rekao je izvršni direktor Jeff Weiner tijekom konferencijskog poziva s analitičarima.

Ukupni prihodi te kompanije porasli su u trećem tromjesečju za 45 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 568,3 milijuna dolara.

No, neto gubitak LinkedIn-a pripisiv dioničarima povećao se u trećem tromjesečju za 4,3 milijuna dolara, ili 3 centa po dionici, s 3,4 milijuna dolara, ili 3 centa po dionici zabilježenih godinu ranije. Kad se isključe jednokratne stavke, LinkedIn je poslovao s dobiti od 52 centa po dionici.

Komentirajte prvi

New Report

Close