Rast neto dobiti Societe Generala u drugom tromjesečju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. kolovoz 2014. u 14:55
Reuters

Neto dobit Grupe tako je iznosila 1,03 milijardi eura u drugome tromjesečju, u usporedbi s 955 milijuna eura u istom razdoblju lani, stoji u danas objavljenom poslovnom izvješću.

 Francuski bankovni div Societe Generale u petak je izvijestio da mu je neto dobit u drugom tromjesečju 2014. porasla za 7,8 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, unatoč slabim podacima u poslovanju s građanima u matičnoj Francuskoj.

Neto dobit Grupe tako je iznosila 1,03 milijardi eura u drugome tromjesečju, u usporedbi s 955 milijuna eura u istom razdoblju lani, stoji u danas objavljenom poslovnom izvješću.

U uvjetima posustale gospodarske aktivnosti i niskih kamatnih stopa segment SocGena u poslovanju s građanima u Francuskoj poslovao je slabo, s padom prihoda od 2,5 posto zbog slabe potražnje za kreditima. Istodobno, segment međunarodnog poslovanja s građanima i financijskih usluga, kao i onaj globalnog bankarstva i investicijskog ostvario je veće prihode za 2,1 posto, odnosno 2,4 posto.

"Takav snažan komercijalni zamah usmjeren pružanju usluga klijentima, zajedno sa značajnim padom troška rizika i kontroliranih troškova, omogućili su Grupi da ostvari neto dobit i razinu profitabilnosti koja je značajno viša. U drugom tromjesečju potvrdili smo potencijal rasta Grupe i našu sposobnost da poboljšamo profitabilnost, izazove u 3-godišnjem strateškom planu predstavljenom u svibnju", kazao je predsjednik i izvršni direktor Societe Generalea Frederic Oudea u priopćenju o rezultatima poslovanja.

Neto bankovni prihodi u drugom su tromjesečju smanjeni za 3,7 posto, na 5,89 milijardi eura. Ako se prilagode za promjene u strukturi Grupe i uz stalne valutne tečajeve, u drugom su tromjesečju na godišnjoj razini uvećani za 0,6 posto, a u prvih šest mjeseci, za 5,2 posto. U prvom polugodištu neto bankovni prihodi iznosili su tako 11,57 milijardi eura.

U prvih šest mjeseci neto dobit Grupe iznosila je 1,35 milijardi eura, što predstavlja povećanje od 9,3 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije, stoji u poslovnom izvješću.

Komentirajte prvi

New Report

Close