Rast dobiti Samsunga zahvaljujući snažnoj prodaji njihove mobilne perjanice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. travanj 2016. u 11:01
Foto: Reuters

Operativna dobit Samsunga od siječnja do kraja ožujka iznosila je 6.700 milijardi wona (5,84 milijardi dolara), što je malo iznad ranije procjene od 6.600 milijardi wona.

Tehnološki div Samsung Electronics izvijestio je u četvrtak o rastu dobiti u prvom tromjesečju za 12 posto zahvaljujući "snažnoj" prodaji pametnih telefona Galaxy S7 te najavio nastavak rasta i u drugom tromjesečju.

Operativna dobit Samsunga od siječnja do kraja ožujka iznosila je 6.700 milijardi wona (5,84 milijardi dolara), što je malo iznad ranije procjene od 6.600 milijardi wona. Prihodi te južnokorejske kompanije porasli su za 5,7 posto, na 49.800 milijardi wona, u usporedbi sa očekivanih 49.000 milijardi wona.

Odjel za mobilne telefone najviše je pridonio dobiti južnokorejske tvrtke i to po prvi put od drugog tromjesečja 2014. godine, nakon što se kompanija oporavila od dvogodišnjeg klizanja dobiti i gubitka tržišnog udjela.

Model pametnog telefona Galaxy S7, koji ima poboljšanu kameru, otporan je na vodu i ima podršku microSD pohrane, na putu je da postavi rekord u isporukama u prvoj godini, povećavajući nade da će poslovanje vezano za mobitele ostvariti svoju prvu godišnju dobit u tri godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close